Mąka kokosowa
- Powstaje w wyniku zmielenia miąższu kokosa
- Wyraźny smak kokosowy
- Delikatny, słodki zapach
- Pozwala ograniczyć ilość używanego w danej potrawie cukru
- Sama w sobie delikatnie słodka
- Wpływa na zmniejszenie kaloryczności potrawy
- Bogactwo naturalnych nienasyconych kwasów tłuszczowych
- Nie zawiera glutenu
- Bogata w błonnik
- Pomaga w walce z zaparciami
- Stanowi wartościowe źródło białka
- Dostarcza łatwo przyswajalnych węglowodanów
- Posiada niski indeks glikemiczny
- doskonale nadaje się do ciast i deserów
- Pozytywnie wpływa na strukturę i wilgotność wypieków
- Dobry dodatek do koktajli, panierek, naleśników, musli, bułeczek,
- Nadaje się do sałatek owocowych i jogurtów
- Świetna do zagęszczania sosów i zup
- Absorbuje więcej płynów niż zwykła mąka pszenna
- Należy zwiększyć ilość używanej do potrawy wod
- Zamiennik mąki pszennej w diecie redukcyjnej i bezglutenowej
- Nie powoduje nagłych skoków poziomu cukru we krwi
- Bezpieczna dla diabetyków i osób z insulinoopornością
- Wpływa na przyśpieszenie tempa metabolizmu
- Wyrównuje poziom glukozy we krwi
- Pomaga regulować poziom cholesterolu
- Usuwa toksyny z organizmu
- Poprawia profil lipidowy
- Ogranicza ryzyko rozwoju chorób układu sercowo-naczyniowego
- Stymuluje systemy obronne organizmu
- Wspiera działanie układu odpornościowego
Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające gluten.
Przechowywać w szczelnych pojemnikach, ponieważ chłonie wilgoć.