Mąka kokosowa BIO 700g NatVita
Mąka kokosowa pozyskiwana jest z miąższu orzechów kokosa, który suszy się w taki sposób, aby nie uszkodzić jego struktury.Tak otrzymaną masę mieli się w celu otrzymania śnieżnobiałej mąki. Dzięki procesowi odtłuszczenia, mąka kokosowa ma cztery razy mniej kalorii i tłuszczu niż wiórki kokosowe.
Składniki: 100 % Bio mąka kokosowa.
Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.
Średnia wartość odżywcza w, 100 g produktu:, % RWS *
- Wartość energetyczna:, 1608 kJ / 387 kcal, 19,24 %
- Tłuszcz:, 17 g, 24,29 %
- Węglowodany:, 26 g, 10 %
- Błonnik:, 30 g, -
- Białko:, 18 g, 36 %
- Sól:, 0,1 g, 1,67 %
* RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Mąka kokosowa doskonale nadaje się między innymi jako:
- zamiennik tradycyjnej mąki w słodkich wypiekach (torty, ciasta, ciasteczka),
- dekoracja deserów i posypka sałatek,
- dodatek do zup, sosów, naleśników i panierki,
- składnik napojów bogatych w substancje odżywcze (może być zmiksowana w blenderze z sokami lub mlekiem kokosowym).
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.