Mąka gryczana biała do wypieku makaronów i chleba BEZGLUTENOWA 500G GRANO
Mąka gryczana biała powstaje na skutek mielenia ziaren gryki niepalonej, dzięki temu mąka bogata jest w mikro- i makroelementy takie jak: wapń, fosfor, magnez, żelazo, kobalt, miedź, cynk, bor a nawet jod. Produkty z niej tworzone dodatkowo wzbogacają naszą dietę o witaminy B1, B2, P i PP, dzięki którym utrzymamy w nienagannym stanie skórę, włosy i paznokcie. Jako produkt bezglutenowy polecana jest szczególnie osobom będącym na diecie wykluczającej gluten oraz lekkostrawnej, ponieważ zawiera aż 10% błonnika! Rewelacyjnie sprawdzi się również w menu każdego diabetyka lub osoby będącej na diecie wykorzystującej indeks glikemiczny.
Wartości odżywcze w 100G
- Wartość energetyczna, 1446 kJ / 342 kcal
- Tłuszcz, 2,4 g
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone, 0,5 g
- Węglowodany, 67 g
- - w tym cukry, 0,8 g
- Błonnik, 6,3 g
- Białko, 10 g
- Sól, 0 g
Data przydatności: 13.03.2021
Dlaczego zakupy u mnie ?
- Dobro klienta jest dla mnie najważniejsze.
- Sama wiem jak ciężko znaleźć dobre jakościowo produkty, które nie tylko będą ładnie wyglądały, ale też będą spełniały swoja funkcję.
- Do każdego klienta podchodzę indywidualnie i z uśmiechem.
- Na życzenie klienta wystawiam fakturę.
- Każda paczka jest starannie zapakowana a produkty w niej są odpowiednio zabezpieczone.