Wychodząc naprzeciw klientom korzystającym z obu naszych kont – ITALIAMO_CAFFE (kawy) oraz ITALIAMO_APETITO (delikatesy) – uprzejmie informujemy, że będziemy je stopniowo łączyć, by docelowo POZOSTAWIĆ niniejsze.
Per qualsiasi informazione in italiano non tardate a contattarci: 792 288 411
Profesjonalna spółka młynarska Grandi Molini Italiani z Rovigo (Wenecja Euganejska) operuje liniami technologicznymi gwarantującymi wysoką jakość finalnego produktu – SKOSZTUJ ORYGINAŁU!
Niniejsza aukcja dotyczy torebki mocnej mąki kanadyjskiej z pszenicy mękkiej – Grandi Molini Italiani Frumenta Manitoba Farina di grano tenero tipo'00' – o wadze 1kg, z terminem przydatności do spożycia przed 10.04.2021 r.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, o wilgotności nie większej niż 15,5%.
FRUMENTA to znak handlowy spółki młynarskiej Grandi Molini Italiani.
Włoska mąka o głośnej nazwie Manitoba to wyrób z samego szczytu – nie ma lepszej na świecie, 100% czystości. Oferta szczególna dla osób, które umieją kreować swoją kuchnię i własne wypieki.
MANITOBA to mąka z ziaren pszenicy miękkiej, ze zbóż najwyższej jakości pochodzących z Ameryki Północnej i Kanady. Często określana jest jako „mąka mocna”, żeby odróżnić ją od innych mąk tzw. słabszych. Nazwa przyjęta od strefy upraw, gdzie początkowo hartowały się nasiona silne, siewy odporne na zimno. Była nią prowincja MANITOBA w Kanadzie, która pochodzi od szczepu Indian, jacy tam mieszkali. Dziś przyjęło się, że “mocna” oznacza długie wyrastanie, a więc możliwość korzystania z ciasta niejednorazowo, tylko po kawałku przez kilka dni (np. przygotowując w pizzeriach surowe bułeczki do wypieku nieco wcześniej).
Oferowana mąka FRUMENTA Manitoba z nasion zbóż pozyskanych z Kanady (znakiem jest listek klonowy na opakowaniu) przeznaczona jest więc do długiego wyrastania w dzieży, specjalnie do ciast wyrabianych naturalnie, z własnej rozczyny (lub z niewielką ilością drożdży); sprawdza się wyśmienicie również przy wyrastaniu na zakwasie z piwa. Daje rezultaty nieporównywalne ze zwykłą mąką – to biało-złoty wsad do magicznego prodiża dla wymagających konsumentów, którzy z pasją przygotowują najtrudniejsze wypieki.
Włosi mają sprawdzone, że nadaje się do pieczenia wykwintnych chlebków, podpłomyków, babek, rożków (Pizza, Pane, Focacce, Piadina, Panettoni, Croissant), bardzo delikatnych, niemal rozpływających się w ustach.
Oferowany śródziemnomorski produkt jest dietetyczny i zdrowy, niskokaloryczny (347kcal/100g); wytwarzany w stu procentach ze zboża pochodzenia kanadyjskiego. Proponowana mąka Manitoba z miękkiej pszenicy jest szczególnie polecana do chlebków i podpłomyków oraz pizzy I babek, ponieważ podczas ugniatania ciasta dobrze wchłania wodę (z natury jest suchsza), jest bardziej rozciągliwa i świetnie wyrasta w porównaniu z innymi rozczynami.
Włoska mąka jest łatwa w użyciu, przydaje wypiekom kolory naturalnie żółte, przyjemnie przykuwające oko, delikatne w smaku.
SMACZNEGO!
Gigant młynarski Grandi Molini Italiani S.p.A. – spółka rodziny Costato – swe początki datuje prawie dwa wieki temu, gdy w roku 1830 na skale na rzece Pad zaczęto mechanicznie obrabiać w żarnach zboże korzystając z napędu wody.
Dziś firma z centralą w Rovigo jest największym producentem mąki we Włoszech i jednym z największych w Europie. Firma specjalizuje się w obróbce pszenicznych ziaren miękkich i twardych, produkuje ponad milion ton mąki rocznie. Posiada 5 dużych nowoczesnych młynów oraz 8 filii w różnych częściach Italii, korzysta z 4. własnych terminali portowych (Wenecja – przeładunek ponad 2 tys. ton dziennie, w tym semoliny 450; Livorno, Triest oraz Wiedeń – rzeczny na Dunaju) oraz 5. bocznic i ramp kolejowych. Roczne faktury konsorcjum GMI opiewają na 355 milionów euro.
Wysokowydajna fabryka (40 proc. produkcji na rzecz handlu detalicznego) i technologicznie zaawansowane urządzenia dla poszczególnych faz przemiału dają pracownikom i nadzorcom możliwość kontroli procesu mielenia na każdym jego etapie, by w efekcie otrzymywać mąkę (jej sorty) stałej jakości, bez względu na porę roku.