Più Vita: mąka z pszenicy miękkiej typ 0 ze stabilizowanymi kiełkami pszenicy (poprzez odpowiednią obróbkę cieplną, która nie zmienia jej właściwości);
W: 320-340.
Przeznaczona do średniego i długiego dojrzewania / fermentacji,
Dzięki zawartości prażonych kiełków pszenicy pozwala na uzyskanie bardziej miękkiego i bardziej rozciągliwego ciasta (dzięki temu łatwiejszego w obróbce), ale jednocześnie z doskonałą szczelnością. Pizza jest smaczniejsza i bardziej krucha dla konsumenta, nawet po schłodzeniu, i nigdy nie daje efektu „gumowatości”.
Ciasto zrobione z PiùVita dobrze dostosowuje się do każdego rodzaju pieca (drewno, prąd, gaz) i najlepiej oddaje swoje właściwości, gdy piecze się je w piekarniku elektrycznym, powoli w niskiej temperaturze.
Idealna do produkcji „al platto” i pizzy przymskiej i pizzy „w blaszce”.