Włoska do mąka do pizzy Farina 5063 typ 00 (12,5kg) - Petra
to mąka z miękkiej pszenicy typu 00, z klasy premium o dużej elastyczności zastosowania (wspaniała zdolność fermentacji oraz znakomita stabilność ciasta) i przetwarzania średnioterminowego - minimum 8 godzin.
Mąka 5063 - Petra - doskonale chłonie wodę, dzięki czemu drożdże mogą specjalnie pracować.
Taki czas dojrzewania ciasta zapewnia brak nieprzyjemnego smaku i zapachu drożdży w upieczonej pizzy.
Upieczone ciasto jest idealnie kruche, nie gumowate.
Siła: 260-280W, zawartość białka: 12,5%-13%
Przede wszystkim przeznaczona jest do pizzy, ale wychodzą na niej również doskonałe lekkie chleby i focaccia.
Skład: miękka pszenica typu 00
Sposób przechowywania: temperatura pokojowa
Sposób przechowywania po otwarciu: temperatura pokojowa
Produkt importowany bezpośrednio z Włoch.