MĄKA BANANOWA BIO 500 g - BATOM
BATOM (dżemy, soki, kompoty, czystek)
SKŁADNIKI
banany zielone* (plantany) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Mąka z bananów warzywnych (plantany, platany) jest neutralna w smaku można więc przyrządzać z niej dania zarówno słodkie jak i wytrawne. Doskonała także jako zagęszczacz do zup lub sosów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1510 kJ / 355 kcal
Tłuszcz: 0,3 g
w tym kwasy nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 81 g
w tym cukry: 74 g
Białko: 5,7 g
Sól: 0,1 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
- PKWiU: 10.61.23.0
- Jednostka: szt
- Masa brutto: 0,517
- Kategoria specjalna: _Mąki i skrobie\mąki naturalnie bezglutenowe; _WSZYSTKIE; _**
- Masa netto (g): 500
- Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 60
- Bez Cukru: BEZ CUKRU (w składnikach)
- BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
- CERTYFIKAT BIO: CERTYFIKAT BIO
- Kraj pochodzenia: Polska
- Kraj pochodzenia składników (słownik BP): Sri Lanka
- WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI