MAK NIEBIESKI 500g
Jak możesz go wykorzystać?
- Mak to popularny dodatek to chlebów, bułek, ciabat, bagietek i regali.
- W cukiernictwie służy do wyrobu masy makowej - słodkiego, lekko klejącego farszu, który znaleźć można w drożdżówkach, makowcu i innych wypiekach.
- Mak to podstawy składnik wigilijnej kutii, makówek a także klusek z makiem.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna:2170 kJ/ 526 kcal
- Tłuszcz – 43 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone– 5,5 g
- Węglowodany– 4,2 g, w tym cukry – 3,2 g
- Białko– 20 g
- Błonnik – 21 g
- Sól – 0,02 g
- Kraj pochodzenia: Czechy
- Składniki: Mak niebieski
Data ważności: 11/2022
Zawartość GMO: Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych organizmów.
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne.
Wartości odżywcze produktu mogą trochę się różnić od podanych w aukcji, gdyż posiadamy towar z różnych dostaw.
Opis produktu i jego zastosowanie nie jest zaleceniem lekarskim ani żadnego rodzaju lekiem czy suplementem diety.