Majonez wegański ręcznie robiony we włoskim gospodarstwie rolnym. Wyprodukowany z wyselekcjonowanych warzyw pochodzących z tego samego gospodarstwa. Wytwarzany z całych warzyw (w gospodarstwie nie wykorzystuje się odpadów do produkcji) Idealnie nadaje się do doprawiania makaronów, sałatek, grzanek, kanapek. Idealny zastępnik klasycznego majonezu. Nie zawiera konserwantów, barwników, wzmacniaczy smaku, glutenu i laktozy.
Prosty Skład: papryka 80%, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, sok z cytryny, sól morska, suszona papryka 0,6%
Waga netto: 240 g
- Wartość odżywcza: w 100 g
- Wartość energetyczna: 929 kJ/222 kcal
- Tłuszcz: 21 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,1 g
- Węglowodany: 5,2 g
- w tym cukry: 5,2 g
- Błonnik: 2,6 g
- Białko: 1,2 g
- Sól: 0,8 g