Czy wegański majonez jest możliwy? Oczywiście! Przedstawiamy Majobez. Wegański krem majonezowy, produkowany rzemieślniczo na bazie aquafaby, czyli wody po gotowaniu roślin strączkowych. Teraz dostępny we wszystkich kolorach tęczy, z których każdy subtelnie przełamuje podstawowy smak: aromatyczne pesto bazyliowe, złota kurkuma, orientalny pieprz, naturalny czosnek. istnieje też wersja klasyczna. Ważne w każdym przypadku są naturalne składniki, bez konserwantów i polepszaczy, a najważniejsza jest zielona (wegańska) strona mocy i dobra energia włożona w jego produkcję.
Przedmiotem aukcji jest zestaw trzech słoików Majobezu o pojemności 150 g i jednego 270 g. Smaki dowolne! Gdy wygrasz aukcję napisz w uwagach przy zamówieniu, jakie pyszności do Ciebie wysłać.
Bazę każdego Majobezu stanowi: olej rzepakowy, aquafaba, musztarda (zawiera gorczycę), płatki drożdżowe, ocet spirytusowy, sól czarna. I tyle!
Uwaga! Majobez nie lubi słońca i wysokich temperatur. Należy trzymać go w lodówce (temp. 2-5ºC).
Okres przydatności do spożycia produktu wynosi jeden miesiąc (data na etykietce).
Minimum składników i maksimum smaku - smacznego!