MAGGI SOS CYTRYNOWO- MAŚLANY
36G
Dorsz, mintaj, krewetki lub łosoś. Sos cytrynowo-maślany to także prawdziwa uczta do dań drobiowych i warzywnych ze szparagami, marchewką, brokułami, kalafiorem czy porem.
Kraj pochodzenia; Niemcy
Przygotowanie; wymieszać dokładnie (mikserem) zawartość torebki z 250 ml zimnej wody. Następnie i zagotowac sos i na umiarkowanym ogniu gotować ok 1 min, mieszając. Dodac 25 g masła i mieszać aż się roztopi.
Skład: Skrobia*, PRODUKT BIAŁKOWY Z MLEKA*, ŚMIETANKA W PROSZKU 12,6%*, cukier*, ŻÓŁTKO JAJA*, sól jodowana (sól, jodan potasu), MĄKA PSZENNA*, ekstrakt z drożdży, ekstrakt z białego wina, aromaty naturalne* (z MLEKO , OLEJ Z GORCZYCY, JĘCZMIEŃ), 0,7% sok z cytryny w proszku*, SKROBIA PSZENNA*, tłuszcz palmowy*, ekstrakt z cytryny*, ekstrakt z kurkumy*, aromat naturalny pieprz*, aromat, kwas cytrynowy*. Może zawierać SELER, GORCZYCĘ i SOJĘ. *Naturalne składniki.