Przekąski
Magdalena Hildebrand (red.)
- Rok wydania: 2008
- Rodzaj okładki: Twarda
- Autor: Magdalena Hildebrand (red.)
- Stan: Używana
- ISBN: 9788324705948
- Wymiar: 20cm x 30cm
- Nr wydania: -
- Seria: -
- Ilość stron: -
- Waga: 0.5 kg
- Indeks: -
- TIN: T00604981
Przekąska;– w kulturze zachodniej jest to rodzaj posiłku, który nie jest traktowany jako pełne danie, a raczej jako pożywienie, które zaspokaja mały głód pomiędzy posiłkami (śniadaniem,;obiadem,;kolacją). Tradycyjnie przekąski wykonywane były z produktów ogólnodostępnych w domu i z resztek z większych posiłków. Wraz z rozwojem;supermarketów;i sklepów spożywczych, przekąski są bardzo ważnym elementem biznesu gastronomicznego. Do takich przekąsek zaliczyć można;chipsy,;popcorn,;słone paluszki,;batony;itp. Ze względu na niezdrowy charakter popularnych przekąsek, zalecane jest zastępowanie ich owocami, warzywami, orzechami czy płatkami zbożowymi lub kanapkami ze świeżymi składnikami[1].
Uwagi
Brzegi stron zakurzone, Oprawa lekko wytarta, Oprawa delikatnie zagięta, Rogi oprawy trochę zagięte, Oprawa zabrudzona