Macki kałamarnicy w zalewie – produkt dla amatorów niecodziennych przekąsek, nieznanych w polskiej kuchni i wartych spróbowania. Macki są starannie przygotowane do jedzenia bez konieczności dalszego przetwarzania.
Składniki: woda,mięso kałamarnicy*(macki) gotowane (Berrytheuthis magister) (45%), sól, regulatory kwasowości: kwas cytrynowy, kwas octowy, węglany sodu; substancje konserwujące: benzoesan sodu, sorbinian potasu; cukier.
Produkt może zawierać gorczycę, rybę, skorupiaki, jaja, gluten.
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna 272 kJ / 64 kcal, tłuszcz 0,6 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g, węglowodany 7,9 g, w tym cukry 0,5 g, białko 6,8 g, sól 1,9 g
Masa netto: 200 g
Masa produktu po odsączeniu: 90 g
*- Wyprodukowano z mrożonych surowców. Obszar połowu kałamarnic: FAO 61, narzędzia połowowe: haki, sznury haczykowe.
Przechowywać w temperaturze od + 2 °С do + 6 °С.
Po otwarciu opakowania produkt należy spożyć w ciągu 24 godzin.
Producent: SP „Santa Bremor” OOO, Katin Bor 106, Brześć 224025, Białoruś. www.santabremor.com