Maca pszenna tradycyjna 180g
Opis produktu
Maca to tradycyjne pieczywo chrupkie o niskiej zawartości tłuszczu. Nie zawiera kwasu powstającego w procesach fermentacyjnych, co czyni je wyjątkowo lekkostrawnym. To produkt w pełni naturalny, bez konserwantów i ulepszaczy smaku.
Maca pszenna tradycyjna jest produkowana w zakładzie w Radomiu od 1974 roku przy użyciu tradycyjnego żeliwnego pieca. Ciasto jest układane na żeliwnych płytach, a następnie pieczone w wysokiej temperaturze. Dzięki temu rośnie i się rozwarstwia. Ponadto jest opiekane żywym ogniem, którego płomienie delikatnie je podpiekają, pozostawiając charakterystyczne ślady nadpalenia.
Stosowanie
Maca pszenna razowa to pyszna przekąska i alternatywa dla zwykłego pieczywa – można ją jeść z serem, wędliną i warzywami.Znakomicie smakuje z hummusami, pasztetami sojowymi i pastami warzywnymi