Zielony listek na produkcie to świadectwo najwyższej jakości i rygorystycznych kontroli produkcji. Szukaj produktów z unijnym znakiem rolnictwa ekologicznego na naszych aukcjach-sprawdź
GWARANTUJEMY MINIMUM 12 MIESIĘCY DATY PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
Wybierając ekologiczną macę (korzeń macy) masz gwarancję najwyższej jakości. Produkt podczas procesu produkcji spełnił rygorystyczne wymogi rolnictwa ekologicznego. Oznacza to, że na każdym etapie produkcji korzeń macy był kontrolowany i pieczołowicie nadzorowany.
Skład:
maca (korzeń) w proszku* 100%
* certyfikowany składnik ekologiczny,
nr certyfikatu PL-EKO-07
Kraj pochodzenia: Peru
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1564 kj / 369 kcal
Białko 10 g
Węglowodany 76 g
w tym cukry 24 g
Tłuszcz 1,3 g
w tym nasycone 0,1 g
Sól 0,05 g
Dlaczego warto wybierać ekologiczną macę (korzeń)?
Maca jest to produkt, który swoje pochodzenie czerpie z Ameryki Południowej (Maca Peruwiańska). Najważniejszym składnikiem macy są hipokotyle, których najwyższe stężenie znajduje się w macach rosnących wysoko w górach. Jednak maca zyskała swoją popularność dzięki jej korzeniowi, który ma zastosowanie w kuchni oraz w ziołolecznictwie. Korzeń macy zawiera minerały i wartości odżywcze (selen, wapń, magnez, żelazo i kwasy tłuszczowe).
ZALECANE SPOŻYCIE: 5 gram (mała łyżeczka) dziennie rozpuszczana w szklance wody lub soku. Może stanowić również dodatek do mąki stosowanej do wypieków, a także uzupełnienie koktajli, surówek, jogurtów.