KORZEŃ MACA 1 KG
Korzeń maca, nazywany także „peruwiańskim żeń-szeniem” lub „Skarbem Inków” posiada szereg właściwości, znanych i wykorzystywanych od zarania dziejów. Maca od samego początku stosowana była jako środek wzmacniający. Do dnia dzisiejszego maca uznawana jest za środek dodający energii.
Smak
Ma delikatnie słodki, korzenny smak. Charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika.
▼Składniki
Maca
▼Masa netto
1kg
▼Stosowanie
Walory zdrowotne macy najlepiej przyswajają się, gdy spożywamy ją na czczo - w połączeniu z wodą lub sokiem, na 15 minut przed śniadaniem. Macę w formie proszku można również traktować jako dodatek do różnego rodzaju posiłków, najlepiej w formie płynnej. Dlatego łyżeczkę proszku zmieszaj z koktajlem owocowym, sokiem warzywnym, jogurtem lub zupą. Posypać nią możesz sałatkę, kanapkę - właściwie każde danie.
▼ Sposób przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
▼ Rodzaj opakowania
Opakowanie typu doypack z zamknięciem strunowym, wielokrotnego użytku. Zapewnia długą świeżość produktu oraz odpowiednio zabezpiecza produkt podczas transportu.
▼ Terminy przydatności i kraj pochodzenia
Wszystkie produkty posiadają długie terminy przydatności do spożycia.
▼ Producent
RxONE Agnieszka Olejarz, Al. T. Rejtana 31f, 35-326 Rzeszów
▼ Wartości odżywcze produktu w 100g
Wartość energetyczna 1494 kJ/ 357 kcal
Tłuszcze 0 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 71,43 g
w tym cukry 28,57 g
Błonnik 21,4 g
Białko 14,29 g
Sól 0,045 g