Dystrybucja najlepszych jakościowo produktów dla Szefów Kuchni w kategorii kuchnia molekularna.
W naszej ofercie produkty spożywcze, przyprawy, odczynniki, akcesoria itp. wszystko co potrzebne w kuchni molekularnej.
M-CELL MOLECU 100 G
M-CELL - Metyloceluloza ekstrahowana z celulozy warzyw. W przeciwieństwie do innych żelifikantów, M-Cell żeluje kiedy ma podwyższoną temperaturę. W niskich temperaturach działa jako zagęszczacz. Istnieje szeroki zakres wiskozy metylocelulozy, co wpływa na końcowy rezultat żelowania. M-Cell ma bardzo wysoką moc żelowania i niezawodność. Niskokaloryczna substancja słodząca
Linia produktów: "Molecu"
Producent: Iguana Blue Limited
waga netto: 100 g
SMO514-100 M-CELL MOLECU 100 g
M-Cell w kuchni molekularnej wykorzystuje się do żelowania w wysokich temperaturach.
w niskich temperaturach stosuje się jako zagęszczacz.
Zastosowanie w kuchni molekularnej:
- do produkcji ozdób spożywczych
- do produkcji galaretek
- do wykańczania deserów
- do wykonania żeli w wysokich temperaturach
- do produkcji słodyczy niskokalorycznych
Produkt zapakowany w doypack jak na zdjęciu.
W ofercie również większe gramatury np 500 g puszka
Producent: Iguana Blue Limited
kraj pochodzenia: Wielka Brytania