Zupa liofilizowana LyoFood - Zupa-krem cebulowo-porowy z Pecorino Romano i ciecierzycą - z jednej porcji otrzymujesz ok. 370 g pysznego posiłku
Czym jest jedzenie liofilizowane?
Żywność liofilizowaną najpierw się zamraża, a następnie wprowadza do odpowiednich warunków (obniżona temperatura oraz ciśnienie), tak by w procesie sublimacji (przejście ze stanu stałego od razu do gazowego z pominięciem stanu ciekłego) wyprowadzić całą wodę. Dzięki temu, nie tracąc wartości odżywczych oraz co najważniejsze smaku, zyskujemy bardzo niską wagę produktu.
Zupa-krem cebulowo-porowa z serem i ciecierzycą Skład: 26% cebula, 26% por, 17% ziemniaki, 14% ciecierzyca, 7% ser Pecorino Romano (ChNP)*, 5% śmietana*, szczypiorek, sól, przyprawy (zawiera seler*) *alergen Waga po przyrządzeniu: Około 370 g Waga netto: 60 g
Wartości odżywcze dla jednej porcji Kalorie Białka (g) Węglowodany (g) Tłuszcze (g) Błonnik (g) Porcja 370 g: 1023 kJ / 245 kcal 12 g 21 g 11 g 7,2 g
Lyo Food to polska marka żywności liofilizowanej. Firma na tle konkurencji wyróżnia się unikalną metodę produkcji, za którą wielokrotnie była nagradzana i co ważniejsze przez którą, jest bardzo doceniana przez klientów. Otrzymane nagrody to między innymi OutDor Industry Award z 2013 roku lub Outdoor Editors’ Choice niemieckiego Outdoor Magazin z 2015 roku. Wyjątkowość LYO Food wynika z kolejności kroków podczas przygotowywania dań. W przeciwieństwie do innych marek liofilizatów, potrawy Lyo Food w pierwszej kolejności są gotowane lub przygotowywane dokładnie tak, jak byśmy to robili w domu — danie jest też wtedy odpowiednio doprawiane. Gotowe potrawy dopiero wtedy przechodzą proces liofilizacji. O ile wartości odżywcze, kaloryczność, zdrowotność wynikającą z braku jakichkolwiek konserwantów są podobne jak w przypadku dań innych marek, to smak jest zupełnie inny. Lyo Food smakują, dokładnie tak, jak powinny! Potrawy Lyo Food są więc zdrowe, pożywne, dostarczają odpowiedniej dawki energii i są do tego naprawdę smaczne.