Łuski babki jajowatej stosowane są głównie, jako bogate źródło błonnika. Zawierają dużo związków śluzowych i stanowią 10-15% łupiny nasiennej. W momencie, gdy łuski zetkną się z wodą, pęcznieją.
Rola błonnika w organizmie:
-przyspieszenie oczyszczenia organizmu z resztek pokarmowych
-pozytywny wpływ na rozwój prawidłowej mikroflory jelit
-pomoc w oczyszczeniu organizmu z toksyn i metali ciężkich
- MASA NETTO:: Masa Netto: 500g
- SKŁDNIKI:: Łuska Nasienna babki jajowatej
- KRAJ POCHODZENIA:: INDIE
- NAJLEPIEJ SPOŻYĆ PRZED KOŃCEM:: Najlepiej spożyć przed końcem:03.2025
- WARTOŚĆ ENERGETYCZNA NA 100g:: Wartość Energetyczna: 748 kJ (183 kcal)
- WĘGLOWODANY:: Węglowodany: 0,9 g w tym cukry (0,6 g)
- BIAŁKO:: Białko: 1,1g
- SÓL:: Sól: 0,02g
- BŁONNIK:: Błonnik: 75g
- KONSERWANTY:: Produkt Bez Konserwantów