Makaron mini pióra Pennine 400 g
Makaron Lubella wytwarzany jest z wysokiej jakości pszenicy. Specjalny proces mielenia pozwala otrzymać z niej mąkę, dzięki której makaron jest odpowiednio twardy i doskonale sprężysty. Odpowiedni proces suszenia sprawia, że makaron Lubella nie skleja się i zachowuje naturalny zapach oraz złocisty kolor.
Składniki:
mąka makaronowa pszenna
Wartości odżywcze:
- Wartość energetyczna (kJ) 807
- Wartość energetyczna (kcal) 190
- Tłuszcz (g) 0.7
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0.2
- Węglowodany (g) 38
- w tym cukry (g) 0
- Błonnik (g) 2.8
- Białko (g) 6.6
- Sól (g) 0
Sposób przygotowania i przechowywania:
Jak ugotować makaron? Zagotuj wodę, 1 l na 100 g makaronu. Posól według uznania. Do gotującej się wody wrzuć porcję Makaronu Lubella. Gotuj 5-6 minut. Od czasu do czasu zamieszaj. Ugotowany makaron odcedź.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacja alergenna:
Jaja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera
Dane producenta/dystrybutora:
Lubella Sp. z o.o. Sp. k., ul. Wrotkowska 1 20-469 Lublin