ŁOSOŚ USTKA - SZPROT W SOSIE POMIDOROWYM 175g
Składniki: szprot (Sprattus sprattus / obszar połowu: Morze Bałtyckie FAO 17. III d / złowione w morzu włokiem pelagicznym) (55% ryby przed sterylizacją), sos pomidorowy (45% przed sterylizacją): woda, koncentrat pomidorowy (17%), cukier, musztarda (woda, ocet spirytusowy, gorczyca biała, cukier, sól, przyprawy), skrobia kukurydziana modyfikowana, olej rzepakowy, sól, mąka pszenna, substancja zagęszczająca: guma guar; regulatory kwasowości: kwas octowy i kwas cytrynowy; przyprawy, naturalny aromat papryki.
Masa netto: 175 g
Wyprodukowano w Polsce. Konserwa rybna sterylizowana gotowa do spożycia.
Wartości odżywcze w 100 g produktu po odsączeniu:
- Energia: 109kcal
- Tłuszcz: 5,8 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9 g
- Węglowodany: 3,9 g - w tym cukry: 3,6 g
- Białko: 10 g
- Sól: 0,98 g