Łosoś Ustka Filety śledziowe w sosie pomidorowym 175 g
Przetwórstwo Rybne Łosoś powstało w 1954 roku i do 1999 roku funkcjonowało jako Spółdzielnia Pracy Rybołówstwa Morskiego „Łosoś”.
Dziś Łosoś jest jednym z czołowych producentów konserw rybnych w Polsce z roczną produkcją ponad 83 mln sztuk i zatrudniający około 460 osób. Firma posiada 12 zaawansowanych technologicznie linii produkcyjnych, własną chłodnię, wędzarnie oraz nowoczesny magazyn wysokiego składowania. Nad jakością produktów czuwa zespół ludzi z wieloletnim doświadczeniem.
W ofercie są klasyczne konserwy rybne jak Filety z makreli w sosie pomidorowym czy Paprykarz szczeciński, ale też dużo wyrobów nie ofertowanych przez innych producentów. Oprócz konserw pod swoimi markami, PR Łosoś produkuje również konserwy pod markami własnymi kontrahentów. Ryby oraz pozostałe składniki produktów pochodzą wyłącznie od sprawdzonych dostawców. Żaden z wyrobów nie zawiera konserwantów. Długa data przydatności do spożycia wynika wyłącznie z odpowiedniego procesu termicznego i wytrzymałego opakowania
Firma zawsze na pierwszym miejscu stawia klientów, zarówno detalicznych jak i hurtowych. To dzięki ich zaufaniu Przetwórstwo Rybne Łosoś mogło rozwinąć się do obecnego poziomu i może dostarczać na rynek produkty najwyższej jakości.
Wysoka zawartość Omega-3
Składniki:
filety ze śledzia atlantyckiego (Clupea harengus / obszar połowu: H* – Północno-wschodni Atlantyk FAO 27 lub K* – Północno-zachodni Atlantyk FAO 21 lub bałtyckiego (Clupea harengus membras / obszar połowu: M* – Morze Bałtyckie FAO 27.IIId) (55%), sos pomidorowy (45%): woda, koncentrat pomidorowy (30% w sosie), cukier, olej rzepakowy, błonnik pszenny, sól, skrobia kukurydziana modyfikowana, mąka pszenna, naturalny aromat papryki, ekstrakty przypraw (w tym seler), pieprz czarny, korzeń pietruszki, cebula suszona.
Ryby dzięki swoim wartościom odżywczym mają bardzo korzystny wpływ na zdrowie człowieka.
Ich mięso zawiera dużo białka, witamin oraz kwasów tłuszczowych z grupy Omega-3.
Jedzenie ryb zmniejsza ryzyko występowania wielu chorób, korzystnie wpływa na pracę mózgu oraz zapewnia prawidłowy rozwój i funkcjonowanie organizmu.
Dlatego warto je na stałe włączyć do naszej diety!