Łosoś jest niewątpliwie królem mórz, nic zatem dziwnego, że stał się naszym produktem sztandarowym.
Wieloletnie doświadczenie wędzarnicze pozwala nam w pełni wykorzystać potencjał tej niezwykłej ryby.
Czasochłonny i skomplikowany proces, w którym uzyskaliśmy unikalną metodę przygotowania łososia, to owoc naszej wieloletniej pracy, doświadczania i obserwacji. Efektem jest nasz specjał, czyli ŁOSOŚ WĘDZONY NA ZIMNO DŁUGODOJRZEWAJĄCY.
Drogę do gotowego produktu rozpoczynamy od wyboru najlepszej jakości ryby, która zapewni bogaty smak naszego produktu. Kolejnym etapem jest filetowanie. Sztukę filetowania opanowaliśmy do perfekcji, a to jedna z tajemnic delikatnego mięsa ryby, które trafia na Państwa talerze.
Ważnym krokiem produkcji jest odpowiednie peklowanie mięsa ryby. W naszej firmie (w odróżnieniu od wiodących potentatów wędzarniczych wykorzystujących nastrzyk solankowy) stosujemy tylko i wyłącznie suche peklowanie przy użyciu soli kamiennej. Poprzez zastosowanie suchego solenia, sól stopniowo wnika i penetruje mięso ryby, idealnie zachowując jego strukturę. W przeciwieństwie do konkurencyjnych produktów – nie rozwarstwia się. Wędzenie łososia odbywa się w tradycyjnych murowanych piecach wędzarniczych, z zastosowaniem technologii tzw. rzadkiego dymu. To sprawia, że pomimo wyczuwalnego aromatu wędzenia, łosoś nie jest gorzki i nie zawiera zbyt dużej ilości szkodliwego benzopirenu.
O najwyższej jakości naszego produktu świadczy fakt, iż na 1 kg gotowego produktu, zużywamy aż 1,65 kg surowej ryby. Przygotowywany w długim i czasochłonnym procesie, nie traci tego co w rybie najzdrowsze. Wybierając naszego łososia, otrzymują Państwo najlepszy i wyjątkowy smak oraz bogactwo wartości odżywczych. W naszej produkcji nie stosujemy żadnych sztucznych konserwantów, barwników, ani stabilizatorów. Unikatowy w skali kraju jest też fakt, że w 100 g produktu znajduje się ponad 300 kcal! To właśnie przesądza o tym, że kupując nasz produkt, otrzymują Państwo rybę, a nie jak to się powszechnie zdarza – rybę z dodatkiem wędzonej wody z solą.
ŁOSOŚ WĘDZONY NA ZIMNO DŁUGODOJRZEWAJĄCY to wyjątkowa i niepowtarzalna ryba, której smak na zawsze pozostanie w pamięci. Jest bogaty w zdrowotne wartości odżywcze, czyli stanowi idealne uzupełnienie zbilansowanej diety.
Zapraszamy do zakupu i przekonania się o jakości produktu, który Państwu oferujemy.
ROW-RYB KAZIMIERZ DOBRZYCKI
Słyniemy z wyjątkowego łososia długodojrzewającego wędzonego na zimno metodą tzw. rzadkiego dymu. W naszym sklepie internetowym oraz stacjonarnym można zakupić produkty najwyższej jakości.
Wędzenie ryb jest naszą specjalnością.
Produkty wędzone uzyskują specyficzny smak, zapach i barwę powierzchni. To sprawia, że ryby te są niezwykle smakowite, przez co stosunkowo często po nie sięgamy. Nie odmawiajcie sobie tego co najlepsze!
Drogę do gotowego produktu rozpoczynamy od wyboru najlepszej jakości ryby, która zapewni bogaty smak naszego produktu. Kolejnym etapem jest filetowanie. Sztukę filetowania opanowaliśmy do perfekcji, a to jedna z tajemnic delikatnego mięsa ryby.
W naszej firmie dominuje cierpliwość, cierpliwość i profesjonalizm. Do ryby podchodzimy z należytym szacunkiem i dbamy o każdy jej detal. Czas, obserwacje, kunszt, troska o szczegóły, wyselekcjonowane produkty, unikalne metody wędzarnicze oraz doświadczenie, to nasz przepis na wspaniały i wyjątkowy smak.
Wyjątkowy skład
W 100 gramach:
– wartość energetyczna – 1295 kJ/312 kcal !
– Tłuszcz – 26 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 4,7 g
– Węglowodany <0,7 g
w tym cukry <0,5 g
– Białko – 20 g
– Sól – 3,4 g
Uwaga – Benzo(a)piren <0,5 przy normie UE 2 . Ta paskudna rakotwórcza substancja w naszym wędzonym łososiu jest prawie nieobecna!
Niepowtarzalna jakość produktu
O najwyższej jakości naszego produktu świadczy fakt, iż na 1 kg gotowego produktu, zużywamy aż 1,65 kg surowej ryby. Przygotowywany w długim i czasochłonnym procesie, nie traci tego co w rybie najzdrowsze. Wybierając naszego łososia, otrzymują Państwo najlepszy i wyjątkowy smak oraz bogactwo wartości odżywczych. W naszej produkcji nie stosujemy żadnych sztucznych konserwantów, barwników, ani stabilizatorów. Unikatowy w skali kraju jest też fakt, że w 100 g produktu znajduje się ponad 300 kcal! To właśnie przesądza o tym, że kupując nasz produkt, otrzymują Państwo rybę, a nie jak to się powszechnie zdarza – rybę z dodatkiem wędzonej wody z solą.
Proces peklowania
Ważnym krokiem produkcji jest odpowiednie peklowanie mięsa ryby. W naszej firmie (w odróżnieniu od wiodących potentatów wędzarniczych wykorzystujących nastrzyk solankowy) stosujemy tylko i wyłącznie suche peklowanie przy użyciu soli kamiennej. Poprzez zastosowanie suchego solenia, sól stopniowo wnika i penetruje mięso ryby, idealnie zachowując jego strukturę. W przeciwieństwie do konkurencyjnych produktów – nie rozwarstwia się. Wędzenie łososia odbywa się w tradycyjnych murowanych piecach wędzarniczych, z zastosowaniem technologii tzw. rzadkiego dymu. To sprawia, że pomimo wyczuwalnego aromatu wędzenia, łosoś nie jest gorzki i nie zawiera zbyt dużej ilości szkodliwego benzopirenu.
Długotrwały proces przygotowań
Czasochłonny i skomplikowany proces, w którym uzyskaliśmy unikalną metodę przygotowania łososia, to owoc naszej wieloletniej pracy, doświadczania i obserwacji. Efektem jest nasz specjał, czyli ŁOSOŚ WĘDZONY NA ZIMNO DŁUGODOJRZEWAJĄCY.
Drogę do gotowego produktu rozpoczynamy od wyboru najlepszej jakości ryby, która zapewni bogaty smak naszego produktu. Kolejnym etapem jest filetowanie. Sztukę filetowania opanowaliśmy do perfekcji, a to jedna z tajemnic delikatnego mięsa ryby, które trafia na Państwa talerze.
SPOSÓB KROJENIA
- Cały płat
- 2 kawałki
- 4 kawałki
Proszę o wybór sposobu krojenia łososia
WYSYŁKA
Paczki są wysyłane kurierem DPD w każdą środę do godziny 10:00