Łosoś norweski z hodowli ekologicznej
Parametry produktu
Składniki Łosoś atlantycki (salmo salar), sól
Gatunek ryby Łosoś norweski
Skóra Bez skóry
Sposób przetworzenia Wędzone
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Okres przydatności do spożycia 24 dni (dzień)
Sposób wędzenia na zimno
Waga jednostkowa netto 100 g
Rodzaj narzędzia połowowego Dragi mechaniczne z mechanizmem ssącym
Temperatura przechowywania min - max 0 - 4 °C
Kod CN 03054100
Waga jednostkowa brutto 0,12 kg
Obszar połowu (FAO) B/d
Kraj pochodzenia głównego składnika Norwegia
Nazwa systematyczna w języku łacińskim Salmo salar
Stopień rozdrobnienia N/d
Metoda produkcji złowione w hodowli
Alergeny
Pszenica i produkty z pszenicy Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Owies i produkty owsiane Nie
Zboża zawierajace gluten Nie
Jęczmień i produkty jęczmienne Nie
Żyto i produkty żytnie Nie
Orzeszki piniowe i produkty z orzeszkami piniowymi Nie
Orzech brazylijski i produkty z orzecha brazylijskiego Nie
Orzechy włoskie i produkty z orzecha włoskiego Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Orzechy laskowe i produkty z orzechów laskowych Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Pistacje i produkty pistacjowe Nie
Migdały i produkty z migdałami Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Orzechy makadamia i produkty z orzecha makadamia Nie
Orzechy nerkowca i produkty z orzecha nerkowca Nie
Orzechy pekan i produkty z orzecha pekan Nie
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne Nie
Ryby i produkty pochodne Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Mleko i produkty pochodne (łacznie z laktozą) Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w warunkach chłodniczych
Wartość odżywcza
Zawartość soli w porcji (ogólnie) 3,5 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie) 19,4 g
Ilość porcji w opakowaniu 1 szt.
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 3,5 g
Zawartość węglowodanów (ogólnie) 1 %RWS
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 664 kcal/100g
Zawartość soli (ogólnie) 29 %RWS
Zawartość białek (ogólnie) 19 %RWS
Wartość energetyczna kJ 4 %RWS
Wartość energetyczna kcal (energia) 4 %RWS
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) 9 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) 2,1 g
Zawartość węglowodanów w porcji <0,1
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) 664 kJ
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 159 kJ/100g
Wielkość porcji 100 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 2,1 g
Zawartość węglowodanów (cukry) 0 %RWS
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) 159 kcal
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) <0,1
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) 5 %RWS
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 9 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 19,4 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) 6 %RWS
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) 0 g