Łopatka wołowa to górna część kończyny przedniej, po wycięciu kości łopatki i ramiennej. Mięso ma czerwony kolor i jest miejscami poprzerastane tłuszczem. Bardzo dobrze odchodzi od kości. Łopatka jest dobrym źródłem fosforu, żelaza, cynku, niacyny i witaminy B. Grube kawałki mięsa z łopatki nadają się na pieczenie duszone. Mięśnie płytkie dobrze posłużą na pieczeń zawijaną, zrazy, gulasz, mięso mielone, czy nadzienie do potraw półmięsnych.
PAD - mięso oczyszczone z błon.
W tej ofercie kupujesz łopatkę o wadze 1,5 kg. Jeżeli produkt będzie miał niższą wagę, od razu zwrócimy Ci różnicę na konto.
Kupujesz łopatkę wołową pakowaną, w kawałku, świeżą, oryginalnie pakowaną przez producenta z datą ważności, numerem weterynaryjnym i etykietą. Legalny i bezpieczny produkt. Obłożymy ją wkładami chłodzącymi i dojedzie świeża. Produktu nie wysyłamy nigdy w piątki oraz w takie dni, gdy następny dzień jest dniem wolnym od pracy i kurierzy nie jeżdżą.
.