Lonzino - toskański schab dojrzewający
- Data ważności: świeżo pakowane przed wysyłką
- Cena za kilogram: 165,90 zł
- Sposób krojenia: krojone w plastry
- Waga: 100 g
- Sposób zapakowania: Torba termoizolacyjna
- Wybór wagi: możliwość wyboru większego opakowania
LONZINO
Lonzino to toskański przysmak ze schabu, produkowany według niezmiennej od lat receptury. Polecamy szczególnie dla pasjonatów, którzy cenią typowe, tradycyjne toskańskie smaki.
Tajemnica smaku
Lonzino uzyskuje się ze schabu wieprzowego oddzielonego od kości i praktycznie pozbawionego tłuszczu. Tak przygotowane mięso jest solone na sucho, następnie przemywane i suszone. Po przyprawieniu lonzino umieszczane jest w naturalnej osłonce i dojrzewa co najmniej 90 dni.
Salumeria di Monte San Savino
Firma produkuje typowe, toskańskie wyroby od ponad 50 lat. Salumeria została założona w 1962 roku w miejscowości Monte San Savino w samym sercu Toskanii przez Waltera Lacomoni. Połączenie nowoczesnej formuły produkcji z zachowaniem dawnych smaków to motto, którym firma kieruję się od samego początku działalności.
Serwowanie lonzino
Smak wędliny jest tak doskonały, że wystarczy ją pokroić w cienkie plastry i podać w towarzystwie świeżej ciabatty i pierwszorzędnej oliwy z oliwek. Delikatność lonzino podkreśli czerwone toskańskie wino.
PRODUKT ZAPAKOWANY PRÓŻNIOWO
Lonzino (100 g) jest pokrojone w cienkie plastry i zapakowane próżniowo.
Skład: schab wieprzowy, sól, przyprawy.
Kupione przez Państwo produkty wysyłamy w 24h kurierem UPS