Koncentrat lodów kremowych : śmietankowo - waniliowych - to kompozycja umożliwiająca uzyskanie tradycyjnych lodów włoskich o jednolitej konsystencji, strukturze i śmietanowej kremistości. Swój niepowtarzalny smak zawdzięczają kompozycji najlepszych składników oraz prawdziwemu mleku w proszku. Dzięki możliwości wysokiego napowietrzania mieszanki uzyskujemy dużą wydajność, co w znaczący sposób wpływa na koszt wyprodukowania 1 porcji lodów.
Dozowanie:
STANDARDOWE : 1 Kg proszku rozprowadzić w 2,5 L wody.
LUKSUSOWE : 1 Kg proszku rozprowadzić w 2,5 - 3 L mleka
Przygotowanie:
Odmierzoną ilość wody wlewamy do zbiornika, następnie wsypujemy koncentrat mieszając. Mieszamy na wolnych obrotach przez okres około 2 min. lub do momentu całkowitego rozpuszczenia składników. Tak przygotowaną mieszankę należy odstawić na 15 min. Mieszanka jest gotowa do użycia. Najlepsza jest po ok. 30 min.
Opakowanie:
Worek - 2 kg
Data przydatności : 10.05.2022