Drużbice — Lody Sorbetowe 100% VEGAN — Koncentrat
Koncentrat Lody Sorbetowe 100% VEGAN przeznaczony jest do otrzymywania sorbetów z automatu. Dzięki zastosowaniu starannie wyselekcjonowanych składników czas przygotowania mieszanki skraca się do minimum, a gotowy produkt posiada doskonałe właściwości i wysoką wydajność. Lody szybko się mrożą, łatwo ulegają napowietrzeniu oraz przez długi czas są odporne na topnienie. Odpowiednio zbilansowana receptura powoduje, że lody nie błyszczą się oraz mają delikatną, kremową strukturę. Dzięki wykorzystaniu naturalnych, suszonych owoców oraz zagęszczonych soków owocowych cechują się intensywnym, wyjątkowym smakiem, znacznie bardziej wyrazistym, niż w przypadku tradycyjnych lodów miękkich zawierających mleko. Produkt może być poddawany pasteryzacji bez wpływu na barwę czy smak lodów. Łatwość przygotowania wymagająca jedynie dodatku wody, wymieszania i wprowadzenia mieszanki do automatu oraz wspaniałe właściwości organoleptyczne naszego produktu, czynią go idealnym rozwiązaniem dla każdej lodziarni.
Lody Sorbetowe 100% VEGAN to idealna propozycja dla wegan, wegetarian, osób cierpiących na nietolerancję laktozy czy białek mleka oraz tych, którzy chcą być na czasie z obecnymi trendami żywnościowymi. Produkt jest kompatybilny zarówno z maszynami do lodów włoskich (z pompami oraz o grawitacyjnym trybie pracy) jak i świderków.
Sposób Przygotowania:
2 kg koncentratu rozprowadzić w 5l wody pitnej. Następnie mieszać przy użyciu miksera do lodów lub rózgi cukierniczej do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Otrzymaną mieszaninę należy odstawić do lodówki na ok. 15 minut, w celu pełnego połączenia składników. Po tym czasie schłodzony roztwór wlać do zbiornika urządzenia zamrażającego. Zapas mieszanki należy przechowywać w lodówce o temp. 0-4 st.C nie dłużej niż 24h.
Lody Sorbetowe zawierają prawdziwe, suszone owoce oraz naturalny zagęszczony sok owocowy, odpowiedni dla danego smaku.
Produkt dostępny jest w opakowaniach 10kg (5x2kg).