Lody domowe o smaku truskawkowym
Lody można podawać z owocami, bakaliami, czekoladą i bitą śmietaną.
Składniki: cukier, mleko odtłuszczone w proszku, całkowicie utwardzone oleje; palmowy i kokosowy, serwatka w proszku ( z mleka), skrobia modyfikowana, emulgator; E 472a, syrop glukozowy, barwnik; betanina, regulator kwasowości; kwas cytrynowy, stabilizator; guma guar, aromat, maltodekstryna, 0,1% suszony koncentrat truskawki.
Sposób przyrządzenia:
- Do wysokiego naczynia wlać 200ml ( niepełna szklanka) mleka schłodzonego do temp. poniżej 10 C. Zawartość torebki wsypać do mleka i miksować przez 3 min.
- Przygotowaną masę przełożyć do miseczek i zamrażać przez ok 3-4 godzin.
Uwaga! Rozmrożonych lodów nie wolno ponownie zamrażać.
Produkt może zawierać gluten, jaja i soję.