Opis
Koncentrat lodów w proszku do przyrządzania na mleku lub wodzie.
Sposób przyrządzania:
1. Zawartość torebki wsypać do 200 ml (niepełna szklanka) zimnego mleka lub wody i miksować około 3 minut.
2. Przygotowaną masę przełożyć do salaterek i zamrażać przez około 3 godziny.
Lody można podawać z owocami. bakaliami. sosami deserowymi. likierem. czekoladą. Śnieżką naszej produkcji itp.
Skład
cukier
preparat białkowo-tłuszczowy (tłuszcze roślinne całkowicie utwardzone: palmowy. kokosowy. mleko w proszku odtłuszczone. emulgator: E 472a. syrop glukozowy)
mleko w proszku odtłuszczone
serwatka w proszku (z mleka krowiego)
aromaty
sól
barwnik: kurkumina
substancje zagęszczające: guma guar. karagen
Informacja alergenna
Produkt może zawierać: gluten oraz jaja.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.