Indyk uważany jest za jeden z najzdrowszych rodzajów mięsa, który jest bogaty w białko, aminokwasy, witaminy z grupy B oraz mikroelementy: cynk, żelazo, fosfor i magnez. Indyk to lekkostrawny i najmniej alergizujący rodzaj mięsa, który doskonale sprawdza się w zbilansowanej diecie dzieci i dorosłych. Ten pasztet z indyka powstał, ponieważ dziś konsumenci poszukują zdrowszych i bardziej naturalnych produktów spożywczych.
Gotowany pasztet z wątróbki indyka 150 g
Produkt drobiowy, gotowany z dodatkiem wody i białka indyczego
Składniki: wątroba z indyka (32%), skórki indycze, woda, mięso z indyka, dekstroza, ekstrakty z przypraw, aromaty, sól, emulgator: E 472c, stabilizatory: E 331, E 262; regulator kwasowości: E 500, przeciwutleniacz: E 316, białko indycze, serwatka w proszku, substancja konserwująca: azotyn sodu.
Może zawierać: SELER, GLUTEN, MLEKO (w tym LAKTOZA), GORCZYCĘ, SEZAM, SOJĘ.
Osłonka niejadalna.
Po otwarciu opakowania należy spożyć w ciągu 48 godzin, jednak nie dłużej niż po upływie terminu przydatności.
Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 861 kJ / 206 kcal, tłuszcz 17,9 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,8 g, węglowodany 0,5 g, w tym cukry 0,3 g, białko 10,7 g, sól 1,3 g.
Przechowywać w temperaturze od 0 °C do +6 °C.
Masa netto: 150 g.