Chleb smażony z czosnkiem i słonecznikiem, NAJLEPSZY DO PIWA, LITWA
Oprócz różnorodności samego chleba (z kminkiem, miodem, trawami, rodzynkami itd.) w litewskiej kuchni jest potrawa, która nazywa się łabas (po litewsku – pozdrowienie).
Jak i większość litewskich potraw jest ona genialna w swojej prostocie: do pieczonego, cienko pokrojonego czarnego chleba dodaje się nasiona słonecznika, czosnek i ser. W świecie nie ma nic lepszego do piwa.
Masa - 175 g
Kraj pochodzenia: Litwa
Genialne w swojej prostocie
Znany i lubiany na Litwie chleb litewski smażonyz czosnkiem to idealna propozycja dla miłośników smaków weyze_food! W naszej ofercie zawsze stawiamy na jakość i autentyczność smaków, a ten tradycyjny smakołyk na pewno przypadnie do gustu wszystkim, którzy lubią połączenie prostych, ale intensywnych smaków.
Kromki smażonego chleba litewskiego z ziarnami słonecznika i z czosnkiem to tradycyjna przekąska, która z pewnością zaskoczy Twoje kubki smakowe!
Ten prosty, ale genialny smakołyk to świetny wybór na wieczór z przyjaciółmi przy piwie, ale też jako dodatek do innych posiłków.
Chleb litewski to wspaniała kompozycja chrupiącej skórki, a dodatek ziaren i czosnku nadaje mu niepowtarzalnego smaku i aromatu. To idealna propozycja dla wszystkich, którzy lubią połączenie wytrawnych i intensywnych smaków.
Jeśli chcesz podkręcić smak, koniecznie spróbuj go z popularnym na Litwie sosem serowym - to połączenie, które z pewnością zachwyci Twoje kubki smakowe.
To naprawdę prosty i smaczny sposób, aby poczuć smak Litwy i jej tradycyjnej kuchni.
Więc nie czekaj, spróbuj chleba litewskiego z ziarnami smażonego z czosnkiem i przekonaj się sam, jak ta prosta przekąska może stać się Twoim ulubionym smakołykiem!
Smacznego życzy zespół weyze_food!
Chlebki smażone są robione z najlepszego litewskiego chleba, wypiekanego jest na kamieniu zgodnie z tradycją nawiązującą do dawnych tradycji, dzięki czemu powierzchnię otacza popękana skorupa. Chleb jest formowany ręcznie, dzięki czemu każdy bochenek jest wyjątkowy, wykonany z wyjątkową pieczołowitością.
Skład: pieczywo gotowane na parze z pestkami słonecznika (79,4 %) ( skład chleba: woda, ziarna słonecznika 25 %, mąka żytania, pszenna, cukier, drożdże, ekstratk ze słodu jęczmiennego, słód żytni, sól jodowana, kminek), olej rzepakowy, zosnek 1,4 %. sól jodowana
100 g produktu:wartość energetyczna 2493 kJ/599 kcal,
tłuszcz 41 (w tym nasycone kwasy tłuszczowe 5,5 g)
węglowodany 41,2 g (w tym cukry 7,5 g),
błonnik pokarmowy 6,6 g,
białko 13,0g,
sól 1,5 g