Opis
Panierowane. smażone filety z makreli ze skórą w zalewie octowej.
Bogate w białko. dobroczynne kwasy omega-3. a przede wszystkim pożywne. Inspirowane smakami tradycji lub kuchniami świata. W porcjach zarówno dla jednej jak i kilkunastu osób. Przekąski i podstawy wartościowych posiłków.
Skład
opiekane filety z makreli (Scomber Scombrus)* [42% filety z makreli. mąka pszenna. olej rzepakowy. przyprawy. glukoza. wzmacniacz smaku (glutaminian monosodowy). regulatory kwasowości (kwas cytrynowy. kwas mlekowy. kwas askorbinowy. cytrynian sodu)]
woda
7% cebula marynowana (zawiera dwutlenek siarki)
ocet spirytusowy
cukier
sól
ekstrakty przypraw
aromaty naturalne
*Złowione w Północno-Wschodnim Atlantyku (FAO 27) w Morzu Północnym (1). w wodach Zachodniej Szkocji (20). w wodach Islandii (19) lub Północno-Zachodnim Atlantyku (FAO 21) (X) za pomocą włoków pelagicznych (p) lub okrężnic °. Właściwe oznakowanie podobszaru połowu i kategorii narzędzia połowowego – patrz nadruk za data terminu przydatności do spożycia
Informacja alergenna
Produkt może zawierać: orzechy. seler. gorczycę i sezam.
Przechowywanie
Przechowywać w temp. od +2°C do +7°C.
Po otwarciu – produkt przeznaczony do bezpośredniego spożycia.