Liście laurowe charakteryzują się silnym aromatem i specyficznym smakiem. Do gotowania najlepsze są suszone liście, ponieważ są mniej gorzkie i bardziej aromatyczne. Liście laurowe nadają potrawom typowy, korzenny smak
Parametry:
- Kraj pochodzenia: Turcja
- Konsystencja: Liście całe: 70%, liście połamane: 30%
- Barwa: jasno-zielona do oliwkowo-zielonej
- Zapach: swoisty, bez obcych zapachów
- Smak: gorzki, bez posmkaów obcych
- Warunki przechowywania: pomieszczenia suche, wilgotność względna do 75%, temperatura max. 25°C
- Opakowanie: saszetka typu DOYPACK z zamknięciem strunowym
Liści laurowy
Saszetka doypack:
- Perforacja laserowa
Laserowo perforowana linia wraz z Easy Open umożliwia łatwe otwarcie opakowania w linii prostej.
- Zipper
Otwarcie strunowe umożliwiające wielokrotne otwarcie i zamknięcie opakowania. Funkcjonalne w szczególności w przypadku produktów sypkich.
- Easy Open
Nacięcie ułatwiające otwieranie.