Liofilizowany posiłek: Potrawka soczewicowa z pomidorami i kaszą jaglaną - 97g (370g po uwodnieniu)
ZDROWY, SYCĄCY, ROZGRZEWAJĄCY.
Tradycyjna indyjska potrawka z soczewicy, która zachwyca swoimi właściwościami odżywczymi, wyrazistym smakiem i gęstą, kremową konsystencją. Dal cieszy się niesłabnącą popularnością, a jego wersji jest prawdopodobnie tyle, ile osób przygotowujących go na całym świecie.
My postawiliśmy na czerwoną soczewicę w kompozycji aromatycznych przypraw gotowaną na wolnym ogniu w sosie kokosowo-pomidorowym i podawaną z bezglutenową kaszą jaglaną. Charakteru dodaje chrupiąca zielona soczewica i odrobina oliwy z oliwek. Stworzony wyłącznie z ekologicznych składników LYO Dal soczewicowy rozgrzeje każdego na długie godziny.
Składniki produktu gotowego do spożycia: kasza jaglana* 36 %, pulpa pomidorowa (pomidory, sok pomidorowy)* 16 %, czerwona soczewica* 15 %, napój kokosowy*, cebula*, soczewica zielona* 4 %, oliwa z oliwek*, sól, przyprawy*, kumin*, kurkuma*, imbir*. *produkt rolnictwa ekologicznego
Wartość odżywcza w: 100g / 97g (370g po uwodnieniu)
- wartość energetyczna (kJ-kcal): 1757-418 / 1704-406
- tłuszcz (g): 12 / 12
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 6,1 / 5,9
- węglowodany (g): 53 / 51
- w tym cukry (g): 4,6 / 4,5
- błonnik (g): 12 / 12
- białko (g): 19 / 18
- sól (g): 1,7 / 1,6
Przygotowanie:
1. Otwórz używając nacięcia nad struną 2. Usuń pochłaniacz tlenu 3. Dodaj gorącej, przegotowanej wody - użyj odpowiedniej linii pomocniczej 4. Dokładnie zamieszaj 5. Zamknij i odczekaj 9 minut 6. Otwórz używając nacięcia pod struną i zamieszaj ponownie. Smacznego!
OD NASIONA DO PRODUKTU KOŃCOWEGO. Właśnie w ten sposób produkujemy naszą żywność.
Tylko naturalne składniki. Używamy owoców i warzyw uprawianych na własnych polach. Pozostałe surowce pochodzą od zaufanych dostawców i rolników. W naszych produktach nie znajdziesz ani grama konserwantów czy sztucznych dodatków.
Naprawdę gotujemy. Nasze posiłki nie powstają w wyniku mieszania gotowych półproduktów. Przed liofilizacją są one zawsze gotowane w małych partiach, dokładnie tak jak w restauracji.
Produkujemy na miejscu. Zajmujemy się wszystkimi etapami produkcji. Nasz system jakości kontroluje cały proces od nasion i upraw, przez gotowanie i liofilizację, aż po pakowanie i dostawę.
Posiłki LYOFOOD
- są produkowane wyłącznie w Polsce
- nie zawierają konserwantów i sztucznych dodatków
- dzięki procesowi liofilizacji zachowują swoje wartości odżywcze
- są lekkie i zajmują niewiele miejsca
- są szybkie i łatwe w przygotowaniu
- można je przechowywać nawet 5 lat od daty produkcji