LIOFILIZOWANE CHRUPKI | OWOCOWE | EKO | DARY NATURY
Liofilizowane Chrupki Owocowe EKO 40g DARY NATURY
Liofilizowane chrupki owocowe to smaczna i naturalna przekąska, w skład której wchodzą owoce pochodzące z upraw ekologicznych. Świetnie sprawdzi się jako zdrowa przekąska w domu, pracy czy szkole.
LIOFILIZOWANE CHRUPKI | OWOCOWE | EKO
Rolnictwo Ekologiczne
Dlaczego warto kupować zdrową żywność, suplementy i produkty eko?
✅są bezpieczne dla naszego zdrowia,
✅są poddawane kontrolom jakości,
✅ich produkcja podlega ścisłym restrykcjom,
✅nie mogą mieć najniższej ceny - tanio nie znaczy Zdrowo!
LIOFILIZOWANE CHRUPKI | OWOCOWE | EKO | DARY NATURY
Liofilizowane Chrupki Owocowe EKO 40g DARY NATURY
Co to jest liofilizacja? Liofilizacja to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. Sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego. Proces ten likwiduje większość zanieczyszczeń mikrobiologicznych, dzięki czemu surowiec może być bezpiecznie przechowywany przez długi czas.
Dlaczego owoce liofilizowane? Produkty liofilizowane zachowują w 90% swój naturalny kształt, barwę i aromat. Dzięki możliwości przeprowadzenia procesu w niskich temperaturach, surowiec przygotowany metodą liofilizacji nie traci cennych witamin i olejów eterycznych.
LIOFILIZOWANE CHRUPKI | OWOCOWE | EKO
Rolnictwo Ekologiczne
Wartości Odżywcze w 100g:
- wartość energetyczna: 1501kJ / 356kcal
- tłuszcz: 5,1g
- w tym tłuszcze nasycone: 0,3g
- węglowodany: 81 g
- w tym cukry: 44 g
- Błonnik pokarmowy: 13,4 g
- Białko: 3 g
- Sól: 0 g
LIOFILIZOWANE CHRUPKI | OWOCOWE | EKO | DARY NATURY
Liofilizowane Chrupki Owocowe EKO 40g DARY NATURY
Skład: Liofilizowane owoce: borówka wysoka* 20%, jagoda kamczacka* 20%, rokitnik* 12%, żurawina* 12%, pigwowiec* 12%, jabłko* 12%, dzika róża owoc* 12%.
*produkt rolnictwa ekologicznego
*Rolnictwo ekologiczne – system gospodarowania, wykluczający wykorzystywanie syntetycznych nawozów mineralnych, pestycydów, regulatorów wzrostu i syntetycznych dodatków paszowych. Charakteryzuje się produkcją w cyklu zamkniętym gleba – roślina – zwierzę, przy zachowaniu dużej samowystarczalności. Jest sposobem życia w symbiozie z naturą, w którym cele ekologiczne przeważają nad ekonomicznymi.