LioFi Chips wiśnia liofilizowana 30 g
Opis produktu
Liofilizacja to proces suszenia przez mrożenie odkryty przez Indian. Zauważyli oni, że jedzenie pozostawione w niskiej temperaturze oprócz tego, że zamarza, to traci też wodę, która odparowuje.
Po procesie liofilizacji żywność zachowuje ten sam zestaw białek, tłuszczu i cukrów oraz witaminy, składniki mineralne i substancje biologicznie czynne.
W przypadku żywności liofilizowanej nie ma konieczności używania konserwantów, wzmacniaczy smaku oraz barwników. Po dodaniu wody żywność ma ładny kolor i zachowaną strukturę oraz swój naturalny smak.
▼ Wartości odżywcze produktu w 100 g
Wartość energetyczna 1495 kJ/ 354 kcal
Tłuszcze 2 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,7 g
Węglowodany 72 g
w tym cukry 58 g
Błonnik 11 g
Białko 6,8 g
Sól <0,05 g
Dodatkowe informacje
.........................................................................
▼Składniki
Wiśnia liofilizowana 100%
▼Masa netto 30 g
▼Stosowanie
Zastosowanie owoców liofilizowanych
- musli śniadaniowe
- batony typu musli
- zupy instant
- sosy typu instant
- mieszanki przyprawowe
- desery (kisiele, budynie)
- chipsy owocowe i warzywne
- herbaty
- produkty mleczne
- odżywki dla dzieci
- wyroby cukiernicze
▼ Sposób przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
▼ Rodzaj opakowania
Opakowanie typu doypack z zamknięciem strunowym, wielokrotnego użytku. Zapewnia długą świeżość produktu oraz odpowiednio zabezpiecza produkt podczas transportu.
▼ Terminy przydatności i kraj pochodzenia
Wszystkie produkty posiadają długie terminy przydatności do spożycia
WYSOKA ZAWARTOŚĆ BŁONNIKA POKARMOWEGO !