Żywność Liofilizowana - Liofilizat Trek'n Eat Zupa z ziemniakami i prażoną cebulą 150 g / 640 g
Liofilizacja to proces suszenia przy obniżonym ciśnieniu i przy bardzo niskiej temperaturze. Tym sposobem żywność pozbawiamy prawie w 100% wody. Staje się ona bardzo lekka (woda to z reguły więcej niż 75% masy każdego dania), a na dodatek niepsująca się, gdyż bakterie do rozwoju potrzebują wilgoci. Żywność liofilizowana to znakomita propozycja dla turystów — każde opakowanie to pełnowartościowe i zdrowe danie, które możemy nosić w plecaku nawet 3 lata! Kiedy chcemy zjeść posiłek, zalewamy porcję gorącą wodą i czekamy chwilę na uwodnienie wszystkich składników. Proces liofilizacji pozbawia jedzenia wody, ale pozostawia cały smak i wszystkie wartości odżywcze.
Skład:
24% ziemniaki, 24% prażona cebula (76% cebula, tluszcz roslinny, mąka pszenna, sól kuchenna), 20% teksturowany sojowy produkt bialkowy (z barwiacym ekstraktem z prazonego słodu), tluszcz roslinny, sól kuchenna, laktoza, modyfikowana skrobia, maltodekstryna, ekstrakt z drozdzy, kazeina, marchew, kukurydza, zagestnik: guma guar; aromat (pszenica, seler), karmel, przyprawa korzenna, regulator kwasowosci: kwas cytrynowy; drozdze w proszku, cukier, sos sojowy (ziarna sojowe, sól kuchenna), barwiący ekstrakt z kurkumy.
Informacja o głównych alergenach: zawiera gluten, laktoza, mleko, seler, soja.
Trek'n Eat
Trek'n Eat to producent żywności liofilizowanej, który zdaje sobie sprawę, że jedzenie to nie tylko kwestia właściwego odżywiania — uzupełniania podstawowych wartości odżywczych oraz energii niezbędnej do funkcjonowania. Jedzenie to w końcu jedna z najprzyjemniejszych rzeczy w naszym życiu. W trudnych warunkach terenowych smaczny i pożywny posiłek to coś, co może nam bardzo pomóc, podnieść morale i zmotywować do dalszej podróży. Trek'n Eat więc oprócz podstawowych dań obiadowych (w opcjach dla mięsolubnych lub wegetarian) oferuje także śniadania, desery, snacki, a także Peroniny i awaryjne posiłki energetyczne, zawsze dbając również o ich walory smakowe.
.