Żywność Liofilizowana - Liofilizat Trek'n Eat Pasta Primavera Makaron w sosie Warzywnym 150 g / 640 g
Liofilizacja to proces suszenia przy obniżonym ciśnieniu i przy bardzo niskiej temperaturze. Tym sposobem żywność pozbawiamy prawie w 100% wody. Staje się ona bardzo lekka (woda to z reguły więcej niż 75% masy każdego dania), a na dodatek niepsująca się, gdyż bakterie do rozwoju potrzebują wilgoci. Żywność liofilizowana to znakomita propozycja dla turystów — każde opakowanie to pełnowartościowe i zdrowe danie, które możemy nosić w plecaku nawet 3 lata! Kiedy chcemy zjeść posiłek, zalewamy porcję gorącą wodą i czekamy chwilę na uwodnienie wszystkich składników. Proces liofilizacji pozbawia jedzenia wody, ale pozostawia cały smak i wszystkie wartości odżywcze.
Skład:
Makaron [(40%), grysik pszenny, białko, sól], 15% warzywa (kukurydza, marchew, groch, por, brokuly, cukinia, różyczki kalafiora, cebula, ogórek), laktoza, tłuszcz roslinny, skrobia modyfikowana, ser topiony w proszku (ser, sól stopiona: fosforan sodu, serwatka w proszku), cebula, sól spożywcza, kazeina, ekstrakt drożdżowy, aromat, aromat (ze skladnikami mleka), przyprawy.
Informacja o głównych alergenach: jaja, zawiera gluten, laktoza, mleko.
Trek'n Eat
Trek'n Eat to producent żywności liofilizowanej, który zdaje sobie sprawę, że jedzenie to nie tylko kwestia właściwego odżywiania — uzupełniania podstawowych wartości odżywczych oraz energii niezbędnej do funkcjonowania. Jedzenie to w końcu jedna z najprzyjemniejszych rzeczy w naszym życiu. W trudnych warunkach terenowych smaczny i pożywny posiłek to coś, co może nam bardzo pomóc, podnieść morale i zmotywować do dalszej podróży. Trek'n Eat więc oprócz podstawowych dań obiadowych (w opcjach dla mięsolubnych lub wegetarian) oferuje także śniadania, desery, snacki, a także Peroniny i awaryjne posiłki energetyczne, zawsze dbając również o ich walory smakowe.
.