Żywność Liofilizowana - Liofilizat Trek'n Eat Kuskus z Kurczakiem 200 g / 600 g
Liofilizacja to proces suszenia przy obniżonym ciśnieniu i przy bardzo niskiej temperaturze. Tym sposobem żywność pozbawiamy prawie w 100% wody. Staje się ona bardzo lekka (woda to z reguły więcej niż 75% masy każdego dania), a na dodatek niepsująca się, gdyż bakterie do rozwoju potrzebują wilgoci. Żywność liofilizowana to znakomita propozycja dla turystów — każde opakowanie to pełnowartościowe i zdrowe danie, które możemy nosić w plecaku nawet 3 lata! Kiedy chcemy zjeść posiłek, zalewamy porcję gorącą wodą i czekamy chwilę na uwodnienie wszystkich składników. Proces liofilizacji pozbawia jedzenia wody, ale pozostawia cały smak i wszystkie wartości odżywcze.
Skład:
71% kuskus (semolina z przenicy twardej), 11% pierś z kurczaka, sól kuchenna, marchew, groch włoski, sultanki, papryka, pomidory, przyprawy (zawierają seler), laktoza, tłuszcz kurzy, skrobia, przyprawa, ekstrakt z drozdzy, naturalny aromat (zawiera seler, jajo, elementy składowe mleka), maltodekstryna, wyciag z krokosza barwiarskiego, sos sojowy (ziarna sojowe, pszenica, sól kuchenna), karmel, regulator kwasowosci: kwas cytrynowy. Mięso liofilizowane: 22 g (odpowiada ok. 77 g mięsa przed liofilizowaniem).
Informacja o głównych alergenach: jaja, zawiera gluten, laktoza, mleko, seler, soja.
Trek'n Eat
Trek'n Eat to producent żywności liofilizowanej, który zdaje sobie sprawę, że jedzenie to nie tylko kwestia właściwego odżywiania — uzupełniania podstawowych wartości odżywczych oraz energii niezbędnej do funkcjonowania. Jedzenie to w końcu jedna z najprzyjemniejszych rzeczy w naszym życiu. W trudnych warunkach terenowych smaczny i pożywny posiłek to coś, co może nam bardzo pomóc, podnieść morale i zmotywować do dalszej podróży. Trek'n Eat więc oprócz podstawowych dań obiadowych (w opcjach dla mięsolubnych lub wegetarian) oferuje także śniadania, desery, snacki, a także Peroniny i awaryjne posiłki energetyczne, zawsze dbając również o ich walory smakowe.
.