Liofilizat / Żywność Liofilizowana Lyo Food Makaron Farfalle w sosie szinakowo-serowym - porcja 370 g
Liofilizacja to proces suszenia przy obniżonym ciśnieniu i przy bardzo niskiej temperaturze. Tym sposobem żywność pozbawiamy prawie w 100% wody. Staje się ona bardzo lekka (woda to z reguły więcej niż 75% masy każdego dania), a na dodatek niepsująca się, gdyż bakterie do rozwoju potrzebują wilgoci. Żywność liofilizowana to znakomita propozycja dla turystów — każde opakowanie to pełnowartościowe i zdrowe danie, które możemy nosić w plecaku nawet 3 lata! Kiedy chcemy zjeść posiłek, zalewamy porcję gorącą wodą i czekamy chwilę na uwodnienie wszystkich składników. Proces liofilizacji pozbawia jedzenia wody, ale pozostawia cały smak i wszystkie wartości odżywcze.
Farfalle w sosie szpinakowo - serowym (potrawa wegetariańska)
Skład: szpinak 42%, makaron (semolina z pszenicy), cebula, śmietana, ser Gorgonzola 2%, migdały, sól, czosnek, masło.
Waga po przyrządzeniu: Około 370 g
Waga netto: 94 g
Kalorie w porcji: 399 kcal