LINIA PRODUKCYJNA DO BATONÓW PROTEINOWYCH W CZEKOLADZIE
Kompletna linia produkcyjna do batonów proteinowych w czekoladzie.
Obejmuje wszelkie urządzenia niezbędne do produkcji batonów - kocioł podgrzewający i mieszający cukier, dozownik masy z 6 otworami formującymi ją w 6 pasów, urządzenie ciągnące masę do maszyny krojącej ją poprzecznie w batony, urządzenie oblewające batony czekoladą, tunel studzący oraz maszynę flow pack.
Linia wykonana z wysokiej jakości materiałów i niezawodnych podzespołów japońskich, niemieckich i francuskich - Danfoss, Schneider, Omron, Siemens.
Posiada wszelkie niezbędne atesty i certyfikaty.
Maszyna może być przeznaczona do kontaktu z art. spożywczymi.
Została zaprojektowana w taki sposób, aby uniknąć ryzyka infekcji, choroby, zarażenia.
Budowa maszyny wyklucza przenikanie substancji do produktu.
Wszystkie powierzchnie mające kontakt z produktem mają powierzchnię gładką lub wykonane są ze stali szlachetnej, odpornej na korozję.
Zastosowanie:
Urządzenie znajduje zastosowanie w przemyśle : spożywczym.
Funkcje:
Prosta obsługa.
Elementy łatwo można oczyścić przed każdym użyciem.
Łatwość regulacji urządzenia.
Obsługa za pomocą prostego panelu.
W skład linii wchodzi:
Stół chłodzący,
Kocioł do podgrzewania cukru,
Maszyna mieszająca masę,
Maszyna ciągnąca masę,
Dozownik masy,
Tunel chłodzący,
Urządzenie krojące,
Urządzenie oblewające czekoladą,
Flow Pack półautomatyczny.
Dane techniczne:
Kocioł do podgrzewania cukru:
Moc: 18 kW
Wydajność: 250 kg/h
Ciśnienie pary: 0,6 - 1,0 MPa
Zużycie pary: 450 kg/h
Zużycie wody: 1500 l/h
Wymiary: 3000 x 2000 x 2500 mm
Waga: 2000 kg
Maszyna mieszająca masę:
Służy do niewymieszania składników potrzebnych do produkcji batonów.
Maszyna ciągnąca masę:
Moc: 5,5 kW
Zasilanie: 380 V
Wydajność: 250 - 625 kg/h
Wymiary: 850 x 1500 x 140 mm
Waga: 480 kg
Dozownik masy:
Posiada 6 otworów formujących masę w paski.
12-metrowy tunel chłodzący:
Szerokość robocza: 600 mm
Długość efektywnego chłodzenia: 1200 mm
Wysokość: 1400 mm
Szybkość przesuwu: 1 - 6 m/min. (regulowana)
Urządzenie krojące:
Moc: 4 kW
Zasilanie: 380V
Wydajność: 700 kg/h
Wymiary: 3000 x 1200 x 1800 mm
Waga: 800 kg
Urządzenie do oblewania czekoladą:
Moc: 16,5 kW
Szybkość przesuwu: 1 - 6 m/min. (regulowana)
Szerokość robocza: 600 mm
Długość tunelu: 14 m
Temperatura wewnątrz tunelu: 2 - 10st.C
Wymiary: 18500 x 950 x 1800 mm
Waga: 2300 kg
FLOW PACK HTL 250B:
Moc: 3 kW
Zasilanie: 230V/50Hz
Szerokość folii: do 280 mm
Szerokość worka: 50 - 100 mm
Długość worka: 40 - 330 mm
Wysokość produktu: max. 50 mm
Wydajność: 50 - 250 szt./min.
Wymiary: 3800 x 1150 x 1650 mm
Waga: 650 kg
Możliwość wgrania menu w j.polskim lub innym.
Opcje dodatkowo płatne:
Możliwość wyposażenia linia w automatyczny model flow packa.
Istnieje możliwość przystosowania linii do batonów z twarożku.
Wersja całkowita ze stali szlachetnej.