Lindt TEDDY stworzony z aksamitnej czekolady mlecznej Lindt ze wstążeczką z serduszkiem. To idealny prezent dla bliskiej Ci osoby. Maitres Chocolatiers z miłością i pasją do czekolady od lat tworzą dla Ciebie czekoladowe arcydzieła. Rozkoszuj się magią Świąt z Lindt!
Święta razem z Lindt!
To idealny prezent dla bliskiej Ci osoby. Maîtres Chocolatiers z miłością i pasją do czekolady od lat tworzą dla Ciebie czekoladwe arcydzieła. Rozkoszuj się magią świąt!
Lindt & Sprüngli
Od 1845 roku Lindt oddaje się tworzeniu najwyśmienitszych czekoladek. Doskonałe przepisy sporządzane przez naszych Maîtres Chocolatiers przynoszą chwile słodkiej przyjemności miłośnikom czekolady na całym świecie.
Lindt Difference - dlaczego czekolada Lindt jest tak wyjątkowa?
Najlepsze kakao
Wyjątkowy smak naszej czekolady jest efektem przyjętej przez nas wysokiej jakości ziaren kakaowca pochodzących z najsłynniejszych regionów świata
Wyjątkowy proces prażenia i mielenia
Po wyselekcjonowaniu i wymieszaniu wysokiej jakości ziaren kakaowca prażymy śrutę kakaową, aby wydobyć z niej aromat i najlepszy smak, a następnie poddajemy ją mieleniu w celu uzyskania idealnie gładkiej masy.
Wynalazek Lindta
W 1879 r. Lindt zrewolucjonizował proces produkcji czekolady, wynajdując konszowanie – proces ciągłego, intensywnego mieszania płynnej, gorącej czekolady. To właśnie w ten sposób uzyskujemy wyróżniającą nas jedwabiście gładką konsystencję, z której słyniemy.
Najlepsze składniki
Z wiodących regionów świata pozyskujemy nie tylko ziarna kakaowca, ale dbałością, z jaką je selekcjonujemy.
Doskonałe wykończenie czekolady
Delektowanie się czekoladą to doznanie obejmujące wszystkie zmysły. Naszą dbałość o szczegóły można dostrzec na każdym kroku, od procesu temperowania, zapewniającego błyszczący i luksusowy wygląd naszych czekolad, po eleganckie opakowania.
Składniki
cukier, tłuszcz kakaowy, ORZECHY LASKOWE (15%), pełne MLEKO w proszku, miazga kakaowa, LAKTOZA (z MLEKA), odtłuszczone MLEKO w proszku, emulgator (lecytyna SOJOWA), ekstrakt słodowy JĘCZMIENNY, aromat, Masa kakaowa minimum: 31%
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartości odżywcze
w 100 g:: Wartość energetyczna : 2277 kJ / 545 kcal, Tłuszcz : 32 g, - w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 20 g, Węglowodany : 56 g, - w tym cukry : 55 g, Białko : 7,4 g, Sól : 0,2 g