Lindt Miś Teddy Boy&Girl z czekolady mlecznej 100g
Lindt TEDDY stworzony z aksamitnej czekolady mlecznej Lindt ze wstążeczką z serduszkiem. To idealny prezent dla bliskiej Ci osoby. Maitres Chocolatiers z miłością i pasją do czekolady od lat tworzą dla Ciebie czekoladowe arcydzieła. Rozkoszuj się magią Świąt z Lindt!
Lindt Miś Teddy Boy&Girl z czekolady mlecznej 100g występuje w dwóch wersjach kolorystycznych:
- czerwona (Boy) - GRAFIKA POGLĄDOWA
- różowa (Girl)
Aby wybrać kolor opawkoania należy podczas realizacji zamówienia w miejscu "Uwagi do zakupu (opcjonalnie)" wpisać odpowiedni kolor.
Święta razem z Lindt!
To idealny prezent dla bliskiej Ci osoby. Maîtres Chocolatiers z miłością i pasją do czekolady od lat tworzą dla Ciebie czekoladwe arcydzieła. Rozkoszuj się magią świąt!
Najlepsza szwajcarska czekolada
Za doskonałym smakiem i wybitnie kremową konsystencją stoją Lindt Maîtres Chocolatiers, którzy szukają inspiracji na całym świecie. Poszczególne receptury są perfekcyjnie dopracowane. Czasem nasi Maîtres Chocolatiers tworzą je latami, byśmy mogli cieszyć wybitnym kunsztem cukierniczym, którym charakteryzuje się najlepsza szwajcarska czekolada.
Proces tworzenia wyjątkowej czekolady!
Najlepsze kakao
Wyjątkowy smak naszej czekolady jest efektem przyjętej przez nas wysokiej jakości ziaren kakaowca pochodzących z najsłynniejszych regionów świata
Wyjątkowy proces prażenia i mielenia
Po wyselekcjonowaniu i wymieszaniu wysokiej jakości ziaren kakaowca prażymy śrutę kakaową, aby wydobyć z niej aromat i najlepszy smak, a następnie poddajemy ją mieleniu w celu uzyskania idealnie gładkiej masy.
Wynalazek Lindta
W 1879 r. Lindt zrewolucjonizował proces produkcji czekolady, wynajdując konszowanie – proces ciągłego, intensywnego mieszania płynnej, gorącej czekolady. To właśnie w ten sposób uzyskujemy wyróżniającą nas jedwabiście gładką konsystencję, z której słyniemy.
Najlepsze składniki
Z wiodących regionów świata pozyskujemy nie tylko ziarna kakaowca, ale również pozostałe składniki. A następnie przetwarzamy je z taką samą dbałością, z jaką je selekcjonujemy.
Doskonałe wykończenie czekolady
Delektowanie się czekoladą to doznanie obejmujące wszystkie zmysły. Naszą dbałość o szczegóły można dostrzec na każdym kroku, od procesu temperowania, zapewniającego błyszczący i luksusowy wygląd naszych czekolad, po eleganckie opakowania.
Składniki
cukier, tłuszcz kakaowy, ORZECHY LASKOWE (15%), pełne MLEKO w proszku, miazga kakaowa, LAKTOZA (z MLEKA), odtłuszczone MLEKO w proszku, emulgator (lecytyna SOJOWA), ekstrakt słodowy JĘCZMIENNY, aromat, Masa kakaowa minimum: 31%
Alergeny
Może zawierać MIGDAŁY i inne ORZECHY.
Wartości odżywcze
w 100 g:: Wartość energetyczna : 2277 kJ / 545 kcal, Tłuszcz : 32 g, - w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 20 g, Węglowodany : 56 g, - w tym cukry : 55 g, Białko : 7,4 g, Sól : 0,2 g