Lindt Zajączki czekolada mleczna 50 g (5 sztuk)
Czekolada mleczna. Mini zajączki z mlecznej czekolady 5x10g.
Lindt & Sprüngli
Od 1845 roku Lindt oddaje się tworzeniu najwyśmienitszych czekoladek. Doskonałe przepisy sporządzane przez naszych Maîtres Chocolatiers przynoszą chwile słodkiej przyjemności miłośnikom czekolady na całym świecie.
Lindt Difference - dlaczego czekolada Lindt jest tak wyjątkowa?
Najlepsze kakao
Wyjątkowy smak naszej czekolady jest efektem przyjętej przez nas wysokiej jakości ziaren kakaowca pochodzących z najsłynniejszych regionów świata
Wyjątkowy proces prażenia i mielenia
Po wyselekcjonowaniu i wymieszaniu wysokiej jakości ziaren kakaowca prażymy śrutę kakaową, aby wydobyć z niej aromat i najlepszy smak, a następnie poddajemy ją mieleniu w celu uzyskania idealnie gładkiej masy.
Wynalazek Lindta
W 1879 r. Lindt zrewolucjonizował proces produkcji czekolady, wynajdując konszowanie – proces ciągłego, intensywnego mieszania płynnej, gorącej czekolady. To właśnie w ten sposób uzyskujemy wyróżniającą nas jedwabiście gładką konsystencję, z której słyniemy.
Najlepsze składniki
Z wiodących regionów świata pozyskujemy nie tylko ziarna kakaowca, ale również pozostałe składniki. A następnie przetwarzamy je z taką samą dbałością, z jaką je selekcjonujemy.
Doskonałe wykończenie czekolady
Delektowanie się czekoladą to doznanie obejmujące wszystkie zmysły. Naszą dbałość o szczegóły można dostrzec na każdym kroku, od procesu temperowania, zapewniającego błyszczący i luksusowy wygląd naszych czekolad, po eleganckie opakowania.
Składniki
cukier, tłuszcz roślinny (kokosowy, z nasion palmy), tłuszcz kakaowy, miazga kakaowa, MLEKO pełne w proszku, odtłuszczone MLEKO w proszku, LAKTOZA, bezwodny tłuszcz MLECZNY, emulgator (lecytyny: SOJA), ekstrakt słodowy JĘCZMIENNY, aromaty, Czekolada mleczna: Masa kakaowa minimum: 32% Masa mleczna minimum: 21%
Wartości odżywcze
w 100 g: wartość energetyczna : 2377 kJ/ 570 kcal, tłuszcz: 37 g, -kwasy tłuszczowe nasycone : 22 g, węglowodany: 51 g, -cukry : 50 g, białko : 7,4 g, sól : 0,2 g