Lindt Mini Mikołaje z mlecznej czekolady 50g (5szt)
Mini mikołaje z mlecznej czekolady.
*Produkt wystepuje w dwóch szatach graficznych.
*data ważności: 31.03.2025
Święta razem z Lindt!
To idealny prezent dla bliskiej Ci osoby. Maîtres Chocolatiers z miłością i pasją do czekolady od lat tworzą dla Ciebie czekoladwe arcydzieła. Rozkoszuj się magią świąt!
Najlepsza szwajcarska czekolada
Za doskonałym smakiem i wybitnie kremową konsystencją stoją Lindt Maîtres Chocolatiers, którzy szukają inspiracji na całym świecie. Poszczególne receptury są perfekcyjnie dopracowane. Czasem nasi Maîtres Chocolatiers tworzą je latami, byśmy mogli cieszyć wybitnym kunsztem cukierniczym, którym charakteryzuje się najlepsza szwajcarska czekolada.
Proces tworzenia wyjątkowej czekolady!
Najlepsze kakao
Wyjątkowy smak naszej czekolady jest efektem przyjętej przez nas wysokiej jakości ziaren kakaowca pochodzących z najsłynniejszych regionów świata
Wyjątkowy proces prażenia i mielenia
Po wyselekcjonowaniu i wymieszaniu wysokiej jakości ziaren kakaowca prażymy śrutę kakaową, aby wydobyć z niej aromat i najlepszy smak, a następnie poddajemy ją mieleniu w celu uzyskania idealnie gładkiej masy.
Wynalazek Lindta
W 1879 r. Lindt zrewolucjonizował proces produkcji czekolady, wynajdując konszowanie – proces ciągłego, intensywnego mieszania płynnej, gorącej czekolady. To właśnie w ten sposób uzyskujemy wyróżniającą nas jedwabiście gładką konsystencję, z której słyniemy.
Najlepsze składniki
Z wiodących regionów świata pozyskujemy nie tylko ziarna kakaowca, ale również pozostałe składniki. A następnie przetwarzamy je z taką samą dbałością, z jaką je selekcjonujemy.
Doskonałe wykończenie czekolady
Delektowanie się czekoladą to doznanie obejmujące wszystkie zmysły. Naszą dbałość o szczegóły można dostrzec na każdym kroku, od procesu temperowania, zapewniającego błyszczący i luksusowy wygląd naszych czekolad, po eleganckie opakowania.
Składniki
cukier, tłuszcz kakaowy, pełne MLEKO w proszku, miazga kakaowa, LAKTOZA, odtłuszczone MLEKO w proszku, emulgator: lecytyny (SOJA), ekstrakt słodowy JĘCZMIENNY, aromat waniliowy, czekolada mleczna: Masa kakaowa minimum: 30%; Masa mleczna minimum: 14%
Alergeny
Może zawierać ORZECHY LASKOWE, MIGDAŁY
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna: 2377 kJ/ 570 kcal, Tłuszcz: 37g (w tym kwasy nasycone 22g) Węglowodany 51g (w tym cukry 50g), Białko 7,4g, Sól 0,2g