Lindt Lindor Praliny mleczna czekolada 337g
Data wazności 31.10.2023
Lindt & Sprüngli
Od 1845 roku Lindt oddaje się tworzeniu najwyśmienitszych czekoladek. Doskonałe przepisy sporządzane przez naszych Maîtres Chocolatiers przynoszą chwile słodkiej przyjemności miłośnikom czekolady na całym świecie.
Lindt Difference - dlaczego czekolada Lindt jest tak wyjątkowa?
Najlepsze kakao
Wyjątkowy smak naszej czekolady jest efektem przyjętej przez nas wysokiej jakości ziaren kakaowca pochodzących z najsłynniejszych regionów świata
Wyjątkowy proces prażenia i mielenia
Po wyselekcjonowaniu i wymieszaniu wysokiej jakości ziaren kakaowca prażymy śrutę kakaową, aby wydobyć z niej aromat i najlepszy smak, a następnie poddajemy ją mieleniu w celu uzyskania idealnie gładkiej masy.
Wynalazek Lindta
W 1879 r. Lindt zrewolucjonizował proces produkcji czekolady, wynajdując konszowanie – proces ciągłego, intensywnego mieszania płynnej, gorącej czekolady. To właśnie w ten sposób uzyskujemy wyróżniającą nas jedwabiście gładką konsystencję, z której słyniemy.
Najlepsze składniki
Z wiodących regionów świata pozyskujemy nie tylko ziarna kakaowca, ale dbałością, z jaką je selekcjonujemy.
Doskonałe wykończenie czekolady
Delektowanie się czekoladą to doznanie obejmujące wszystkie zmysły. Naszą dbałość o szczegóły można dostrzec na każdym kroku, od procesu temperowania, zapewniającego błyszczący i luksusowy wygląd naszych czekolad, po eleganckie opakowania.
Składniki
cukier, tłuszcz kakaowy, MLEKO pełne w proszku, miazga kakaowa, LAKTOZA, odtłuszczone MLEKO w proszku, emulgator: lecytyny (SOJA), ekstrakt słodowy JĘCZMIENNY, aromat waniliowy, Czekolada mleczna: Masa kakaowa minimum: 32%, masa mleczna minimum: 21%
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartości odżywcze
w 100 g:: Wartość energetyczna: 2587 kJ/ 623 kcal, Tłuszcz : 47 g, - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 35 g, Węglowodany: 44 g, - w tym cukry: 43 g, Białko: 4,9 g, Sól: 0,23 g
Producent
Lindt & Sprüngli (Poland) Sp. z o.o.
ul. Franciszka Klimczaka 1
02-797 Warszawa