Lindt Lindor Praliny z czekolady mlecznej z pistacjowym nadzieniem 200 g
Pralinki z czekolady mlecznej z delikatnie rozpływającym się nadzieniem pistacjowym (44%). Lindt LINDOR Pistachio to praliny, rozpływające się w ustach, ze zniewalająco aksamitnym nadzieniem pistacjowym w otoczce z mlecznej czekolady
Lindt & Sprüngli
Od 1845 roku Lindt oddaje się tworzeniu najwyśmienitszych czekoladek. Doskonałe przepisy sporządzane przez naszych Maîtres Chocolatiers przynoszą chwile słodkiej przyjemności miłośnikom czekolady na całym świecie.
Lindt Difference - dlaczego czekolada Lindt jest tak wyjątkowa?
Najlepsze kakao
Wyjątkowy smak naszej czekolady jest efektem przyjętej przez nas wysokiej jakości ziaren kakaowca pochodzących z najsłynniejszych regionów świata
Wyjątkowy proces prażenia i mielenia
Po wyselekcjonowaniu i wymieszaniu wysokiej jakości ziaren kakaowca prażymy śrutę kakaową, aby wydobyć z niej aromat i najlepszy smak, a następnie poddajemy ją mieleniu w celu uzyskania idealnie gładkiej masy.
Wynalazek Lindta
W 1879 r. Lindt zrewolucjonizował proces produkcji czekolady, wynajdując konszowanie – proces ciągłego, intensywnego mieszania płynnej, gorącej czekolady. To właśnie w ten sposób uzyskujemy wyróżniającą nas jedwabiście gładką konsystencję, z której słyniemy.
Najlepsze składniki
Z wiodących regionów świata pozyskujemy nie tylko ziarna kakaowca, ale dbałością, z jaką je selekcjonujemy.
Doskonałe wykończenie czekolady
Delektowanie się czekoladą to doznanie obejmujące wszystkie zmysły. Naszą dbałość o szczegóły można dostrzec na każdym kroku, od procesu temperowania, zapewniającego błyszczący i luksusowy wygląd naszych czekolad, po eleganckie opakowania.
Składniki
cukier, tłuszcz kakaowy, MLEKO w proszku, odwodniony tłuszcz MLECZNY, miazga kakaowa, LAKTOZA, cukier inwertowany, syrop glukozowy, MLEKO w proszku odtłuszczone, ORZECHY LASKOWE, stabilizator (sorbitole E420), emulgator (lecytyny SOJOWE), sól, ekstrakt słodu JĘCZMIENNEGO, aromat, substancja koncertująca (kwas sorbowy E 200), naturalny aromat, Czekolada mleczna: masa kakaowa minimum 30%, masa mleczna minimum 20%
Przechowywanie
Produkt wrażliwy na temperaturę. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartości odżywcze
w 100 g:: Wartość energetyczna : 2600 kJ / 626 kcal, Tłuszcz : 48 g, - w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 35 g, Węglowodany : 43 g, - w tym cukry : 42 g, Białko : 5,2 g, Sól : 0,25 g
Producent
Lindt & Sprüngli (Poland) Sp. z o.o.
ul. Franciszka Klimczaka 1
02-797 Warszawa