Wszystko rozpoczęło się w 1845 roku, w małej cukierni w Zurychu
To właśnie tutaj David Sprüngli-Schwarz i jego syn, Rudolf Sprüngli-Ammann, po raz pierwszy wyprodukowali czekoladę w stałej postaci.
Od tego czasu nasza czekolada była ciągle ulepszana, do swojej dzisiejszej, kremowej, bogatej i słodkiej postaci. Nieporównywalny smak.
Praliny czekoladowe LINDOR
Poczuj moment błogości z pralinami LINDOR. Rozkoszuj się wnętrzem rozpływającym się w ustach, zatopionym w chrupiącej otoczce z aksamitnej czekolady.
Pralinki z czekolady mlecznej z delikatnie rozpływającym się nadzieniem pistacjowym (44%). Lindt LINDOR Pistachio to praliny, rozpływające się w ustach, ze zniewalająco aksamitnym nadzieniem pistacjowym w otoczce z mlecznej czekolady.
Każda tworzona jest z troską przez Maître Chocolatiers przy użyciu najwyższej jakości składników z całego świata. Przy naszych ponad 175 latach doświadczenia, niezrównanej pasji i poświęceniu dla zdobywania mistrzostwa w sztuce tworzenia czekolady, można poczuć to mistrzostwo w każdym kęsie.