Lindt Lindor Jajo jajeczka czekolada mleczna 215 g
Zestaw świąteczny. Praliny z czekolady mlecznej z delikatnie rozpływającym się nadzieniem oraz duże jajo z czekolady mlecznej.
*Nowa szata graficzna
Tajemnica świąt z Lindt
Słodycze Lindt to nie tylko idealny upominek dla bliskich, lecz także prezent dla Ciebie, kiedy tylko masz ochotę na chwilę przyjemności.
Najlepsza szwajcarska czekolada
Za doskonałym smakiem i wybitnie kremową konsystencją stoją Lindt Maîtres Chocolatiers, którzy szukają inspiracji na całym świecie. Poszczególne receptury są perfekcyjnie dopracowane. Czasem nasi Maîtres Chocolatiers tworzą je latami, byśmy mogli cieszyć wybitnym kunsztem cukierniczym, którym charakteryzuje się najlepsza szwajcarska czekolada
Rozkoszuj się chwilą przyjemności z Lindt
Rozkoszuj się chwilą czekoladowej błogości. Słodycze Lindt to idealne dopełnienie Twojej chwili. Niezapomniane czekoladowe doświadczenie zaczyna się już w momencie odwijania papierka. Jego kuszący szelest jeszcze bardziej potęguje ochotę na zasmakowanie tego słodkiego arcydzieła.
Proces tworzenia wyjątkowej czekolady!
Najlepsze kakao
Wyjątkowy smak naszej czekolady jest efektem przyjętej przez nas wysokiej jakości ziaren kakaowca pochodzących z najsłynniejszych regionów świata
Wyjątkowy proces prażenia i mielenia
Po wyselekcjonowaniu i wymieszaniu wysokiej jakości ziaren kakaowca prażymy śrutę kakaową, aby wydobyć z niej aromat i najlepszy smak, a następnie poddajemy ją mieleniu w celu uzyskania idealnie gładkiej masy.
Wynalazek Lindta
W 1879 r. Lindt zrewolucjonizował proces produkcji czekolady, wynajdując konszowanie – proces ciągłego, intensywnego mieszania płynnej, gorącej czekolady. To właśnie w ten sposób uzyskujemy wyróżniającą nas jedwabiście gładką konsystencję, z której słyniemy.
Najlepsze składniki
Z wiodących regionów świata pozyskujemy nie tylko ziarna kakaowca, ale również pozostałe składniki. A następnie przetwarzamy je z taką samą dbałością, z jaką je selekcjonujemy.
Doskonałe wykończenie czekolady
Delektowanie się czekoladą to doznanie obejmujące wszystkie zmysły. Naszą dbałość o szczegóły można dostrzec na każdym kroku, od procesu temperowania, zapewniającego błyszczący i luksusowy wygląd naszych czekolad, po eleganckie opakowania.
Składnki
cukier, tłuszcze roślinne (kokosowy, z nasion palmy), tłuszcz kakaowy, miazga kakaowa, pełne MLEKO w proszku, odtłuszczone MLEKO w proszku, LAKTOZA, bezwodny tłuszcz MLECZNY, emulgator: lecytyny (SOJA), ekstrakt słodowy JĘCZMIENNY, aromaty, Czekolada mleczna. Masa kakaowa minimum: 31%. Masa mleczna minimum: 20%
Alergeny
Może zawierać ORZECHY LASKOWE i MIGDAŁY.
Wartości odżywcze
Jajo z czekolady mlecznej
100 g: Wartość energetyczna: 2250 kJ / 539 kcal, Tłuszcz : 31 g, - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 19 g, Węglowodany: 57 g, - w tym cukry: 55 g, Białko: 7,1 g, Sól: 0,36 g
Jajeczka z czekolady mlecznej z nadzieniem
w 100 g:: Wartość energetyczna: 2538 kJ / 611 kcal, Tłuszcz : 45 g, - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 34 g, Węglowodany: 45 g, - w tym cukry: 45 g, Białko: 5,4 g, Sól: 0,13 g